Trænger køkkenet til nyt grej? Sådan forbedrer du hurtigt din egen madlavning

Trænger køkkenet til nyt grej? Sådan forbedrer du hurtigt din egen madlavning

Det er ikke alle, der kan lave mad som Gordon Ramsey, eller bage kager så godt som Mette Blomsterberg, men det betyder ikke, at vi ikke kan forsøge. Som ethvert stolt håndværk, så har man brug for de rette redskaber. En billedkunstner maler ikke uden sin pensel, og en kok bruger også kun det bedste grej, som han eller hun kan få fat i. Trænger dit køkken derfor til en make-over, så kan du låne penge til alverdens high-end produkter ved at klikke her.

Essentielle redskaber til køkkenet

Det lyder måske indlysende, men kvalitet kan mærkes, og hvis du forsøger at kokkerere med nedslidte pander, potter og gryder, så kan det også smages på det endelige produkt. Derfor får du her 3 køkkenredskaber, du dagligt bruger, som redder din aftensmad.

Kvalitetsrige pander med teflonbelægning

Har du nogensinde prøvet, at kyllingelåret hang fast på panden? Eller når æggene ikke gider at slippe panden? Det har de fleste, og det er utrolig frustrerende. Det kan du undgå ved at købe pander med teflonbelægning. Det fungerer som non-stick, så du aldrig mere skal stå og vride brændte kyllingestykker af panden længere.

Investér i ordentlige knive

Nogen vil mene, at det faktisk er farligere at arbejde med sløve knive, end det er med skarpe og hakke-dygtige stålblade. Det kan sagtens betale sig at investere i ordentlige knive, eftersom du har langt mere kontrol over, hvad du laver, og der er ingen ubehagelige overraskelser, hvor kniven pludselig smutter.

Køb udstyr i forskellige størrelser – det bliver du glad for

Et godt tip er, at du altid skal købe potter, pander, gryder, knive, spækbræt mm i forskellige størrelser. Man ved aldrig, hvornår man har brug for en stor eller lille gryde. Det virker dumt at stå og skære jordbær med en kæmpe kniv, og det er spild af plads, hvis du skal lave ris til én i en mastodont af en gryde.

Investér også i kogebøger

Du kan dog ikke blive en mesterkok alene på baggrund af udstyret, selvom det er en formidabel start. Investér derfor også i en række kogebøger, der rækker over en lang række madoplevelser, så du kan give dine gæster smagsoplevelser fra hele verden.