Billigt drømmehus med et håndværkertilbud

husadvokaten-hotpaper-bedrehusoghave-dk

Selv om boligboblen brast for år tilbage, er huspriserne igen på vej mod nye rekorder, og som førstegangskøber kan det være endog rigtig svært at komme ind på boligmarkedet. Bankerne er ikke begejstrede for at låne penge ud, og reglerne for egenbetaling er endvidere blevet strammet yderligere. Har man lidt mod på at sætte et ældre hus i stand, kan de såkaldte håndværkertilbud dog være vejen ind på boligmarkedet. Vi har fundet et par tips til, hvordan du kan spare yderligere, hvis det er den vej, du vil forsøge.

Tag advokaten med på råd

De fleste hushandler kommer i stand via en traditionel ejendomsmægler, som blandt andet hjælper med papirarbejdet. Problemet er, at ejendomsmægleren ikke altid er uvildig. Han kan for eksempel være sælgers mand eller have prissat huset urealistisk. Når du køber et ældre hus, er der en række risici, som det gælder om at have styr på. Ejendomsmægleren er meget interesseret i at salget gennemføres, så regn ikke med en 100% uvildig rådgivning fra den kant.

Det bedste råd i situationen er at have en advokat på sidelinjen, så kan varetage dine interesser 100%. Et eksempel kunne være www.husadvokaten.com, der, som navnet også antyder, har specialiseret sig i netop handel med ejendom. Det lyder måske ikke som en besparelse, og det er naturligvis også en ekstraudgift i første omgang. Prisen for advokatbistand er dog bestemt til at overskue, og i rigtig mange tilfælde vendes udgiften i praksis til en besparelse, fordi uhensigtsmæssige vilkår og kontraktformuleringer fanges i opløbet. Selv om der måske er tale om et håndværkertilbud, er der typisk tale om betydelige beløb, og handler i den størrelsesorden må ganske enkelt ikke gå galt.

At have en advokat med indover, kan helt enkelt sammenlignes med en forsikring. Du betaler et lille overskueligt beløb for at sikre dig mod, at noget alvorligt går galt, som måske kan have store økonomiske konsekvenser.

Hulmursisolering er en billig forbedring

Et ældre hus er som oftest mangelfuldt isoleret, og det kan være en af årsagerne til, at ejendomsprisen kommer helt i bund. Ofte er isoleringen i hulmuren ikke eksisterende, eller måske er isoleringen sunket sammen. I dag kan man dog indblæse ny isolering direkte i hulmuren, og det er en relativ enkelt og forholdsvis billig forbedring, som kan reducere varmeregningen markant. Typisk bruger man små flamingokugler eller iturevet glasulds-masse, men det bliver mere og mere almindeligt at bruge eksempelvis papirisolering. Se mere på Hotpaper.dk, hvis det har vakt din interesse.

Vær i øvrigt opmærksom på, at det er muligt at få offentlige tilskud til energiforbedringer. Det betyder i praksis, at en hulmursisolering ofte kan have betalt sig hjem i løbet af blot 2-3 år.

Renover huset et skridt ad gangen

Et håndværkertilbud kan ofte være en næsten uoverskuelig opgave at gå i gang med, men tænk på, at du måske kun kunne have fået en brøkdel af pladsen til samme pris, hvis det havde været nyt. Start derfor med at renovere de vigtigste rum, og luk eventuelt resten af huset af. På den måde bliver projektet mere overskueligt, og udsigten til en god beboelig bolig er knap så fjern. Efterhånden som overskuddet (både tidsmæssigt og økonomisk) er der, kan resten af huset så tages med i renoveringen. Denne fremgangsmåde er naturligvis kun mulig, hvis husets indretning er til det, så tænk det ind i planerne, før du køber. Men ofte er det en mulighed, og det kan være din eller jeres vej ind på boligmarkedet.