3 tips til dig der bor i boligforening

3 tips til dig der bor i boligforening

Der er findes ekstremt mange store og små boligforeninger rundt omkring i Danmark. Og dermed også rigtig mange bestyrelser og pedeller. Her er lidt inspiration til jer, som gerne vil have optimeret jeres forening.

Rotterne kommer:

Uanset hvor i landet i befinder jer, er der rotter i jeres kloak. I takt med at vi har mildere og mildere vintre, bliver rotteproblemet et større og større problem. Og specielt hos boligselskaberne er der problemer. Rotterne bruger nemlig kloakken som deres egen personlige motorvej. Og boligselskaber har mere kloak end normale husejere, og de skal selv stå for renovering af kloakken. Her kan rotterne så rende rundt lige så tosset de vil, og spise alt den mad vi smider ud i kloakken til dem.

Problemet med rotterne er bare, at de ikke sover eller lever i kloakken, de spiser kun fra den. Det vil sige at de graver sig ud af kloakken, og laver huler ud i jorden. Og nogle gange laver de ikke huler i jorden, men i stedet under gulvbrædderne i hjemmet. Kloakrørene går jo hele vejen ude fra vejen, og ind under huset. Og da rotter kan gnave i beton, er det en smal sag for dem. De mister godt nok tænderne af det, men det kan de godt lide, da rotternes tænder vokser konstant hele livet.

Et rottepar kan på et år, under ideelle forhold, blive til 2200 rotter, så det går også hurtigt når først de er inde i systemet.  Der er mange andre ulemper ved rotter. Derfor bør man altid have installeret rottespærre i kloakken. Så kan de ikke komme ind i jeres kloaksystem og dem der er inde, kan komme ud.

De ekstra kvadratmeter

Der er mange der renoverer deres huse og lejligheder i disse dage. Der er faktisk et stort byggeboom i Danmark lige i øjeblikket. Det kunne derfor være en ide at renovere netop nu, så i følger med imens de mange firmaer er pressede og derfor har presset prisen ned. Art-tek eller andre virksomheder som denne, specialisere sig eksempelvis i at renovere større ejendomme. Det kunne være i gerne ville udbygge, så i får altaner til alle jeres lejligheder? Det er virkelig noget der giver mere glæde i hverdagen, at man lige kan åbne døren, og få noget frisk luft. Og hvis det ikke er nok, ja så stiger værdien på lejligheden også gevaldigt.

Bæredygtige fælles lokaler

Der er mange boligselskaber der har fælleslokaler/fælleshus/forsamlingshus, altså et sted som man kan leje og holde fest i. Det bruges ofte i julen, hvor man kan få hele familien på besøg. Det betyder at det står tomt rigtig længe, og bliver brugt rigtig meget, når det så bliver brugt. En af de ting der bliver brugt rigtig meget, er opvaskemaskinen. Den kører jo nærmest på døgndrift i netop jule/nytårs perioden, og man skal huske på, at de gamle maskiner bruger ekstremt meget vand og strøm, så hvis I gerne vil have et mere bæredygtigt fællesrum, så bør i klart overveje at skifte den gamle maskine ud.

Eksempelvis kan i gå på Test-opvaskemaskine.dk for at finde den bedste opvaskemaskine, der passer bedst til jeres forbrug. Også køleskabet er en stor synder. Den står jo ofte bare og køler indtil næste gang lokalerne skal lånes ud, da det jo ikke er godt for et gammelt køleskab at blive slukket og tændt for ofte. Så det ville også være et god bud, på en maskine man kunne skifte ud.