3 tips til nybyggeriet

3 tips til nybyggeriet

Der er utroligt mange overvejelser man skal gøre sig i forbindelse med at bygge et nyt hus. Har du ikke været stillet i den situation endnu, så er det meget svært at forestille hvor mange beslutninger der faktisk skal tages. Der skal tages beslutninger i alle retninger – alt fra dørhåndtag, skabslåger, toiletsæde, vægfarve, rumfordeling og meget mere skal der tages stilling til, og det er ikke altid lige let. Det er specielt ikke let, hvis man er to med forskellige meninger, og der samtidig bare er en smule perfektionist i bare én af jer.

Det er derfor vigtigt at man får gjort sig nogle grundige overvejelser og i den forbindelse får lagt en så god plan som overhovedet mulig, før man går i gang med nybyggeriet. Jo flere overvejelser du får gjort dig før du skal planlægge byggeriet med dine håndværkere, jo bedre. Det gør både processen nemmere, men du får på den måde også mest indflydelse.
nedenfor er et par essentielle overvejelser du skal gøre dig, når du bygger nyt hus.

Overvej rumfordelingen grundigt

En af de vigtigste overvejelser man skal gøre sig, er hvordan rumfordelingen i hjemmet skal være. Hvor skal entreen være? Hvor skal værelserne befinde sig? Skal de være tæt på stuen og entreen, eller langt fra? Dette er utrolige vigtige beslutninger, for de har direkte indflydelse på hvordan huset bliver brugt, og hvorvidt man finder sig tilpas i hjemmet eller ej.

Her er det er vigtigt at du sørger for, at der er plads til at trække sig tilbage fra alt hvad der har med socialt samvær at gøre, og samtidig også får kreeret de rum som er vigtige for dig og din familie. Måske du ikke helt er klar over hvad du vil have, hvorfor det er vigtigt at finde inspiration i andre hjem, hvor du får lov at se og føle på, hvordan rumfordelingen fungerer.

Vælg den rigtige varmekilde

Det er også vigtigt at vælge det rigtige varme anlæg til dit hjem. Solcelleanlæg kan være en stor fordel, og er samtidig miljøvenlig. Jordvarme er også en rigtig god mulighed, da det er miljøvenligt og særdeles vedligeholdelsesfrit, og så fremtidssikrer du samtidig hjemmet. Jordvarme er samtidig billigt, hvilket tydeligt bliver at mærket.
Du kan undersøge diverse udgifter vha. af aflæsning af flowmåling og derved udregne hvor meget det kommer til at koste dig i gennemsnit at varme huset op. Det gælder for de fleste varmekilder.
Der findes mange måder hvorpå du på forhånd kan udregne prisen ved at indtaste en række variabler online, og så får du et estimat på hvor meget det vil koste dig på årlig eller månedlig basis.

Benyt kvalitets hvidevare

Det er måske ikke en overvejelse der er lige så kritisk som nogle af de andre fundamentale elementer, hvilke er lidt vanskeligere at gøre om, men alt andet lige så har kvalitets hvidevare stor indflydelse på flowet i hverdagen, og det er derfor en investering man sjældent vil fortryde.

Det gælder ikke om at vælge de dyreste hvidevarer, men derimod om at finde dem der er i høj kvalitet, og derved formegentlig holder længere og fungere upåklageligt. Det vigtigste er, at hvidevarerne er pålidelige, og derved ikke skaber frustrationer i hverdagen ved ikke at virke.