Biopejs pris

Biopejs pris

Biopejse er blevet rigtig populære! Og det er de blandt andet fordi de er nemme at installere og kræver ikke en skorsten for at brænde. En anden fordel ved en biopejs er, at de ikke udleder nogen giftige stoffer eller dampe ved forbrænding. I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på hvad du skal forvente at give for en biopejs og hvilke modeller du kan vælge mellem.

 

Hvad koster en biopejs?

Prisen på en biopejs afhænger meget af hvilken model og størrelse, der er passende til dit hjem og det rum du ønsker den skal stå i. Hvis du blot ønsker en mindre biopejs til bordet, starter prisen fra små 800 kroner for en fin model. Men hvis du ønsker en biopejs med en fornuftig varmeeffekt, starter prisen typisk fra mellem 4.000 og 7.000 kroner, for modeller som allerede er lavet.

 

Ønsker man en indbyggede biopejs, er prisen ofte væsentlig højere – men flere virksomheder tilbyder også smarte indbyggede løsninger, som allerede er lavet færdig og er klar til at blive monteret i væggen eller lignende.

 

Man skal også tage højde for udgiften til bioethanol, som er det brændsel man bruger med en biopejs. Oftest kan man finde 1 liter til omkring 80 kroner, i sit lokale byggemarked.

Hvis man tager udgangspunkt i at man har biopejsen tændt 3-4 gange om ugen i 2-3 timer ad gangen i vinterhalvåret udgør omkostningerne til brændsel cirka 60 kroner om ugen.

 

Hvad er en biopejs?

En biopejs kan ligne en almindelig pejs, men bruger bioethanol som brændsel og behøver ikke en skorsten for at kunne bruges. Da man ikke er afhængig af en skorsten, kan nogle biopejse blot flyttes fra rum til rum og sågar også udenfor. Derudover findes de i mange forskellige modeller og kan indbygges i væggen, hænges op eller placeres på gulvet afhængigt af ens behov.