Brug MDF plader til dine hjemmeprojekter

Brug MDF plader til dine hjemmeprojekter

MDF plader kan bruges til et væld af forskellige projekter i huset. Men hvad er MDF plader egentligt? MDF står for Medium Density Fibreboard. MDF plader er maskinfremstillet af fine træfibre og lim, som bliver limet sammen under højt tryk og varme. Denne fremstilling gør pladerne lette at arbejde med. Pladernes hårdhed afgøres af trykket de udsættes for og hvor lang tid de udsættes for trykket. Derfor kan MDF plader fås med forskellige densiteter.

Hvad kan du bruge MDF plader til?

Som sagt kan MDF plader bruges til flere forskellige projekter i huset. Hvis du elsker store projekter, kan du bruge MDF plader til at bygge en skillevæg. Det kan måske virke som et uoverskueligt projekt, men der findes mange skridt for skridt guides på nettet. Du kan endda bygge en lydtæt skillevæg, hvis du monterer gipsplader rundt om MDF pladerne.

Hvis du gerne vil udfordres en smule, kan du lave en skillevæg med indbyggede reoler i. Det giver et stilet look til rummet og du får ekstra opbevaringsplads uden at spilde plads på reoler.

Har du ikke lige brug for et ekstra værelse, så er der en masse andre projekter du kan bruge MDF plader til. På grund af deres pæne overflade er MDF plader meget brugbare til at lave møbler af.

Når det kommer til at bygge møbler, så er det kun din fantasi og dine håndværkerfærdigheder, som sætter grænser. Du kan bruge MDF plader til at bygge reoler, hylder, borde, skænke etc. Når du arbejder med MDF plader kan du sagtens bruge ganske almindeligt el-værktøj. Derudover anbefales det at male eller lakere overfladen.

Fordele og ulemper ved MDF plader

Ligesom alle andre materialer er der fordele og ulemper ved MDF plader. En fordel ved MDF plader er prisen. Sammenlignet med andre produkter er MDF plader generelt billigere. Derudover bliver der brugt genbrugstræ i produktionen. Så produktionen af MDF plader er med til at begrænse fældningen af træer ved genbrug.

MDF plader er mere modstandsdygtige overfor fugt spånplader. Dog skal det nævnes, at pladerne har bedst af at være i et rum, hvor luftfugtigheden er relativ stabil. Derudover er MDF plader ikke så glade for at blive direkte eksponeret for vand. Så hvis du vil bygge en skammel du kan sidde på i brusebadet, så er det nok ikke MDF plader du skal bygge den af.

Fremstillingsmåden, samt de fine fibre som bliver brugt, gør MDF plader ensartet og til et materiale som er nemt at arbejde med. Ensartetheden giver dig mulighed for at lave mere præcise udskæringer. Det er lige meget om du fræser eller skærer pladen – overskæringerne vil have en pænt lukket flade. Det er også nemt at give en MDF plade et trælook. Finer kan nemlig nemt blive fastgjort på pladen og derved få den til at ligne træ.

Hvis du står med et hjemmeprojekt og er i tvivl om, hvilken vej du skal løbe, så kan en hurtig Google søgning få dig på rette spor. Du kan også tage ned i dit lokale byggemarked, hvis du foretrækker face-to-face vejledning.