Hvad du skal være opmærksom på, når du vil have et træpillefyr?

På den lange bane kan der være en stor fordel i at købe et træpillefyr, da det kan nedbringe varmeregningen markant. Derfor kan det være fristende at vælge et træpillefyr som sin primære varmekilde. Dog kræver det meget plads og ikke mindst arbejde at have et træpillefyr.

Fordele og ulemper ved at vælge et træpillefyr

Når der skal vælges mellem en eller flere ting, vil der altid være fordele og ulemper. Her er det vigtigt, at du vurderer om, der er nok fordele til, at du vil vælge den ene løsning fremfor den anden.

Fordele:

  • Det er utrolig billigt at varme et hus op med træpiller, og så slipper du også for at betale CO2-afgift.
  • Træpillerne bliver næsten fuldstændig forbrændt i fyret. Det forurener derfor ikke ret meget.
  • Ved at vælge et fuldautomatisk træpillefyr, vil det give den samme varmekomfort, som var det et gas- eller oliefyr.
  • Ønsker du ikke at fyret kører for fuld smæk, når du er på arbejde, så er det muligt at indstille træpillefyret til at starte og slukke automatisk. Det kunne eksempelvis være om morgenen og om aftenen, så vil du spare på energien, mens du er på arbejde.

Ulemper:

  • Træpillefyrets beholder skal fyldes op ca. 1 gang om ugen.
  • Der er mere arbejde ved at vælge et træpillefyr fremfor naturgas- eller oliefyr. For at få mest muligt ud af varmen, så skal det renses 1 gang om ugen.
  • Træpillernes kvalitet kan variere meget. Hvis poserne ikke er behandlet ordentligt, da de er blevet pakket og transporteret, så kan brændværdien være lavere. Det er derfor vigtigt at tjekke kvaliteten inden køb.

Når du skal ud at kigge efter et pillefyr, så er der mange muligheder. Bor du på Sjælland, er der på Vestsjælland – Vejleby Smedie & VVS, som ligger nær Holbæk i Odsherred Kommune. De er gode til at vejlede i, hvilket træpillefyr der vil passe hjem til dig. Der findes et hav af forskellige muligheder. Det kan også være I sammen finder ud af, at det er langt bedre med et olie- eller gasfyr.