Få renoveret og udnyt håndværkerfradraget

Få renoveret og udnyt håndværkerfradraget

Som husejer er der oftest noget, som kan blive gjort bedre og komme i bedre stand. Det kan være, at du trænger til en renovering af:

  • Badeværelse
  • Køkken
  • Bryggers
  • Værelser
  • Stue

Eller måske du længe har gået med drømmen om en tilbygning til dit hus, så du kan få et ekstra værelse. Uanset hvad du vælger, så kan du udnytte håndværkerfradraget og på den måde spare penge på arbejdet.

 

Så meget kan du spare

Det kommer meget an på, hvad du skal have lavet i huset i forhold til, hvad du kan få tilbage ved at udnytte håndværkerfradraget. Men får man lavet en energioptimering i forbindelse med renovering såsom en efterisolering, så kan man også få tilskud fra staten oveni håndværkerfradraget.

Af tilskud kan du få per sparet kWh per år * 0,375 kr. som et engangsbeløb af staten. For at tegne et billede af de, kan du – hvis du får lavet en hulmursisolering – på et hus på 120 m2 spare omkring 4750 kWh per år. Det ganger man så med 0,375 kr., hvilket giver et beløb på 1.781,25 kr. i tilskud.

Håndværkerfradraget er blevet permanet i Danmark fra år 2018. Det vil sige, at man kan få fradrag for service- og håndværksydelser, som er lavet i hjemmet eller i en fritidsbolig. Fradraget omfatter en del af arbejdslønnen inklusive moms men ikke materialer. Værdien er fradraget er i 2018 på omkring 27%. Så har du et håndværkerfradrag på 3000 kr., kan du spare omkring 810 kr. i skat.

For at udnytte håndværkerfradraget skal arbejdet i skrivende stund være udført i år 2018 og betalt senest den 28. februar år 2019. Hvis du betaler det senere, vil fradraget kunne udnyttes i det indkomstår, hvor det er betalt. Vær opmærksom på disse frister hvert år.