Forårets nye projekter – Isolering

Forårets nye projekter – Isolering

Foråret er på vej, og der er tid til projekter i og omkring boligen. Der trænger til at blive gjort noget, og få opfrisket huset. Vinteren har været kold, våd og ekstrem udfordrende, og måske er isoleringen ikke helt i top. Det skal der kigges på, og måske også en klat maling hist og her. Det går nemlig ikke at gå en ny kold vinter i møde, uden at være godt forberedt.

Hvad er isolering?

Isolering er når et lag rockwool blandt andet bliver lagt på loftet, og imellem væggene for at holde på varmen. Isolering handler om at holde på varmen, der anvendes en masse forskellige isoleringsmaterialer. Isolering er godt mod energiforbruget, du er nemlig fri for at sætte varme på.

Luften i isoleringsmaterialet er med til at lede varmen godt, de er oftest lette. Hvis du har lagt mærke til det er der ofte også isoleringen i vinduet, eller også har den tog lag, et energibesparelses vindue kaldes det. Det er for at holde på varmen, så det ikke er koldt, så isoleringen er også kommet ind i vinduerne, og bliver mere og mere moderne.

Hvordan laver du det selv?

I gamle dage brugte vi aviser rundt hvor det kunne trække ind, som en form for isolering. Men nu er det sten og glas uld, det er en slags mineraluld. Der er ikke ret meget forskel på hvordan de isolerer, men der er forskel på strukturen.

Når en bygning eller et skur skal have isolering, kan det gøres enkelt. Du har måske allerede en tynd væg, det kræver blot at bygge en ny væg ca. 10 cm fra den gamle, og påfylde rockwool imellem. Måske du skal have en tømrer ud og gøre det for dig, men det er ganske simpelt, og kræver ikke ret meget, rockwool er heller ikke ret dyrt.