Guide til at finde den rette varmepumpe

Guide til at finde den rette varmepumpe

Når man skal have varme til boligen, sommerhuset eller lignende er der en del forskellige muligheder, men ønsker man at spare penge på varmeregningen og formindske udledningen af drivhusgasser, kan det være en fordel at anskaffe sig en varmepumpe.

På trods af at varmepumpen kører på el, er der besparelser i det samlede regnskab, da det er i småtingsafdelingen i forhold til eksempelvis et fyr. Udover dette økonomiske perspektiv kan man også få et økonomisk tilskud, hvis man får sig en varmepumpe, og dette bidrager til, at varmepumpen på den lange bane kan ses som en god fremtidsinvestering.

varmepumpe

Derudover er det en god investering, hvis man ser på det i forhold til klimaet, da kuldioxid-udledningen er meget lille, når man benytter en eldrevet varmepumpe. Der er dog nogle forskellige ting, man skal holde sig for øje for at finde den rette varmepumpe, der imødekommer de krav og behov, der end måtte være.

Find den rette størrelse til opfyldelse af varmebehov

Der udbydes mange forskellige mærker af varmepumper, og udbyderne producerer ligeledes varmepumperne i flere forskellige varianter, hvorfor det kan være svært at finde den rette varmepumpe. Noget af det, man skal være særligt opmærksom på, er, at de forskellige varmepumper har forskellige ydeevner, og er dermed i stand til at opvarme forskellige størrelser af rum og lokaler.

Har man større områder, der skal varmes op, kan det være en fordel at erhverve sig en større varmepumpe med en stor ydeevne, således man ikke kommer til at have for lidt varme. Derudover er det naturligvis heller ikke nødvendigt at anskaffe sig en stor varmepumpe med stor ydeevne, såfremt man blot skal opvarme mindre arealer.

Spar ekstra penge på varmeregningen og benyt varmepumpe med genbrug af spildvarme

Det er også muligt at få varmepumper, der genbruger spildvarmen, således den ikke skal skabe ny varme, hvilket også tager en del tid. En sådan varmepumpe lagrer overskydende varme i varmepumpens kompressor, hvilket betyder, at der allerede vil være varme systemet, når varmepumpen tændes, således det givne rum hurtigere vil blive varmt i forhold til, hvis systemet ikke genbrugte den overskydende varme.

Find mange varmepumper og guides om varmepumper ved at besøge varmepumpe-guide.dk og kom i bedre stand til at udvælge den rette varmepumpe.