Guide til valg af vinduer til huset

Guide til valg af vinduer til huset

Dette er sponsoreret indhold

Vinduer er vores syn ud til omverdenen, og så er de med til at give huset isolering året rundt. Når der skal vælges vinduer til huset, så er det værd at vide noget om det forskellige typer af vinduer, som der faktisk er. Der findes fire typer af vinduer, som alle kan noget forskelligt, og som passer til forskellige boligtyper. Så hvad enten om man helst vil have topstyret vinduer, sidehængt vinduer, fastkarmvinduer eller dreje-kip-vinduer, så er der noget til enhver boligtype. Der findes indenfor de fleste af de fire typer også et stort udvalg af vinduer, så man kan få dem, som passer bedst til både husets og ens egen stil. Men det kan stadig være svært at vælge hvilke vinduer, der er bedst. Herunder er der en lille guide til, hvad man skal være opmærksom på, når der skal vælges vinduer til huset.

Valg af energirigtige vinduer

Der findes både noget der hedder 2-lags vinduer og 3-lags vinduer. Hvis man vælger 2-lags vinduer, så har man kun et hulrum imellem glassene, hvor man ved 3-lags vinduer har to hulrum. Det betyder, at 3-lags vinduer er de mest isolerende vinduer, og derved også mere energirigtige end 2-lags vinduer. 3-lags vinduer er derfor også dyrer end 2-lags vinduer, men her  skal man huske på, at man som nævnt får en bedre isolering, så man eksempelvis ikke behøver at skrue så højt op for varmen, som hvis man vælger 2-lags vinduer. Ved nye energivinduer sættes der oftest et gennemsigtigt folie på et af glassene, som er med til at holde endnu mere på varmen, samtidig med at solens stråler får lov til at skinne ind, så huset også kan opvarmes af varmen udenfor. Foliet har altså ikke nogen betydning for udsigten, men sørger derimod endnu mere for isolering.

Valg af vinduer i de rigtige materialer

Man kan vælge vinduer i flere forskellige materialer, såsom træ, plastik, træ-alu eller mahogni. Der er selvfølgelig forskel på hvilket materiale, man vælger sine vinduer i. Det har både en forskel på udseendet, men også på deres holdbarhed, pris og deres egenskaber. Hvis man for eksempel vælger vinduer i plastrammer, så får man nogle vinduer med stor holdbarhed. Man kan også vælge malede trævinduer, hvor man nemt kan skifte farven på sine vinduer. Så kan man selv afgøre, om de skal være hvide, sorte, blå eller en helt fjerde farve. Malede trævinduer kræver dog en del vedligeholdelse, som man skal være opmærksom på, hvis det er det, man vælger. Hvis man vælger trærammer med alu-beklædning, så forhøjes vinduets holdbarhed en del, samt gør det vedligeholdelsesfrit. Hvis man ønsker et lidt mere eksklusivt look til huset, så kan man også vælge vinduesrammer i mahogni, som giver et lidt finere look end de andre materialer. Mahognirammer kræver en del vedligeholdelse, og hvis de ikke vedligeholdes ordentligt, så forringes deres holdbarhed markant. Der er derfor en del, som man skal være opmærksom på, når der skal vælges vinduer til huset.