Hold varmen med efterisolering og varmepumpe på abonnement

Hold varmen med efterisolering og varmepumpe på abonnement

I Danmark er vi vant til de mange kolde måneder om året, hvor lavere temperaturer, sne, regn og blæst giver boligejere trang til at skrue ekstra godt op for varmen. Vi er måske næsten blevet vant til, at det er dyrt at leve i Danmark, når det gælder varmeforbruget. For hvad skal man ellers gøre, hvis man gerne vil holde varmen gennem de kolde, nordiske måneder? Der er faktisk rigtig meget hjælp at hente på ”varmekontoen” med efterisolering af loft og en varmepumpe på abonnement. I det følgende vil vi se nærmere på begge disse muligheder for at spare penge på varmeregningen.

Undgå træk med efterisolering

Mange husejere kan spare mange penge på at få efterisoleret deres loft. Der er sågar flere fordele, som taler for efterisolering af husets loft. Hvis man har et ældre hus, er der sikkert mange sprækker og revner, der giver træk i huset. Måske er husets ejere bare blevet vant til, at dette træk er der, for: ”Det er jo et gammelt hus”. Men her behøver man ikke at gå på kompromis. Med efterisolering af loftet er man sikret, at man ikke oplever dette unødige træk.   

Spar penge på varmeforbruget

Med efterisolering af loft er man sikret, at man sparer mange penge på varmeforbruget. Isoleringen holder bedre på varmen, og dette styrker pengepungen, både i forhold til det konkrete varmeforbrug, og hvis huset på et tidspunkt skal sælges. Dermed kan man vise på salgsopstillingen, at de nye husejere kan nyde godt af, at udgifterne til varme er minimeret så godt som overhovedet muligt.  

Lev bæredygtigt og billigere med en varmepumpe på abonnement

En anden mulighed for at spare penge på udgifterne ved varmeregningen er at bestille en varmepumpe på abonnement. Mange husejere kender ikke til denne mulighed og tror, at de skal investere mange tusind kroner på købet og installationen af en ny varmepumpe. Det behøver de heldigvis ikke. Her er der både penge at spare og muligheder for at leve mere bæredygtigt med en varmepumpe på abonnement.

Varm grønnere op

Det har aldrig været mere aktuelt at gøre noget for klimaet og klodens generelle tilstand. Her kan en husejer gøre sit ved at få installeret en ”luft til vand” varmepumpe via abonnement. Boligens CO2 udledning falder nemlig til cirka en tredjedel. Boligens energimærkning bliver også bedre, hvilket giver boligen en højere salgsværdi. Det er en win-win situation for både husejerne og for kloden.