Husk hyggen, og spar samtidig penge på el

Husk hyggen, og spar samtidig penge på el

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider, der linkes til.

Er der noget hyggeligere end vinteren? For nogle er mørket måske ikke så hyggeligt, men hvis man sidder sammen med sin familie og en kop varm te, er der simpelthen ikke noget hyggeligere. Samtidig med at det er hyggeligt, er der også rigtig mange hyggelige beskæftigelser, der sparer dig for en stor elregning.

Hvis du virkelig gerne vil spare penge på el, kan du selvfølgelig også vælge at skifte elselskab til nettopower.dk, hvor du kan få markedets billigste el uden skjulte gebyrer og uden bindingsperioder. Som kunde kan du virkelig spare penge på din elregning, og du kan oven i købet få 100 % grøn el fra danske vindmøller.

Indfør elfrie aftener, og hyg jer imens

At spare på el behøver bestemt ikke være en sur pligt. Ligesom alt andet her i livet handler det om at gøre det til en sjov og hyggelig oplevelse.

Der findes mange hyggelige metoder til at spare på strømmen derhjemme, specielt om vinteren og i juletiden. Hvis I har små børn, kan I indføre en ugentlig aften, hvor der slukkes for alle unødvendige apparater, f.eks. tv, mobiler og computere. Dæmp lyset, eller sluk det helt, og hyg jer i stedet med hinanden. Børn vil elske at få læst bøger op i stearinlysets skær, og når børnene bliver lidt ældre, vil spøgelseshistorier være helt perfekte til det dæmpede lys.

I kan også bruge aftenen uden tv og telefoner til at komme tættere på hinanden som familie, til at tale sammen og få vendt både børnenes og forældrenes dag. Det vil gøre jer tættere som familie, og det vil samtidig spare jer for flere timers elforbrug.

For unge par uden børn kan det også være sjovt og romantisk med en aften helt uden unødvendige forstyrrelser fra tv og mobiltelefoner. En aften i stearinlysets skær er en fantastisk mulighed for at komme tættere på hinanden, lære hinanden bedre at kende og få en af de aftener, hvor man taler og taler i timevis.

Forsøg at lave jeres gamle vaner om

At spare på el handler om at lave om på gamle vaner, og det tager tid. Forsøg derfor hver dag at minde hinanden om at slukke lyset og at slukke alle unødvendige maskiner. Hvis I har børn, kan I gøre det til en leg eller konkurrence, hvor det handler om at slukke så mange maskiner som muligt først. Det handler altid om at gøre den slags praktiske ting sjove for både børn og voksne, for så bliver det hurtigt til en ny vane.

I kan også samle alle husets elektriske apparater i en stor bunke og så gennemgå dem alle. Ofte vil man opdage, at man måske har mere end én hårtørrer eller flere forskellige udgaver af den samme køkkenmaskine. Smid alle de maskiner og elektriske apparater ud, som I ikke bruger. Dermed kan I få et meget mindre elforbrug.

Når man skal spare på el, behøver det bestemt ikke være en sur pligt. En rigtig effektiv måde er selvfølgelig at finde et nyt elselskab, men man kan i lige så høj grad finde sjove og hyggelige måder at spare på strømmen på sammen med familien. I denne artikel har vi forsøgt at vise dig hvordan.