Husk at vedligeholde din kloak

Husk at vedligeholde din kloak

Når man ejer et hus, er der rigtig mange ting at tænke på, og mange ting at vedligeholde og passe. Hækken skal klippes, græsset skal slås, vinduerne skal vaskes, brusekabinen skal afkalkes, der skal gøres rent og så videre, og så videre. En af de ting, vi dog ofte glemmer, men som er ret vigtig, er at vedligeholde kloakrørene, som løber under huset, og som leder spildevand væk fra boligen. Det er ikke lovligt selv at vedligeholde selve rørene – her skal en autoriseret kloakmester til. Der er dog ting, du kan gøre, for at undgå skader og ubehagelige lugtgener. Dem kan du læse mere om her nedenunder, og du kan læse mere om de lokale kloakmestre i Køge og Roskilde her, hvis du bor på Sjælland, og mener at din kloak trænger til et eftersyn.

Rengør riste og afløb

I badeværelset ryger der hver dag mange hår og sæberester ned i afløbet, og det kan stoppe afløbet til, hvis det ikke bliver renset i ny og næ. Ræk gerne så langt ned i afløbet, som du kan, og fjern snavs og skidt så vidt muligt.

Tøm udvendige afløb for naturmaterialer

Afløbene, også kaldet brønde, udendørs kan let blive tilstoppet af visne blade, sand og småkviste, så husk at fjerne disse ting regelmæssigt.

Tænk over, hvad du smider i afløbene

Toiletpapir er beregnet til at blive skyllet ud i toilettet, men større genstande som tamponer, hygiejnebind, bleer og så videre skal i stedet i skraldespanden for at undgå, at rørene stopper til.

Få en autoriseret kloakmester til at spule rørene

En gang om året anbefales det, at du får en autoriseret kloakmester ud for at spule rørene igennem. Dette kan fjerne eventuelle forstoppelser og skylle snavs og skidt væk.