Hussalg? Disse ting kan en ejendomsmægler hjælpe dig med

Hussalg? Disse ting kan en ejendomsmægler hjælpe dig med

Det er en stor beslutning at sælge sit hus. Det er der flere årsager til. For det første er det for mange mennesker en beslutning af meget stor betydning økonomisk – det er sjældent, at der handles for flere millioner, som der ofte gør med huskøb og -salg. For det andet er der også en række følelser involveret; et hus er jo mere end bare et stykke fast ejendom. Det er også et hjem, hvor du og din familie har en række minder fra; I kender naboen og har et forhold til genboen; området er jeres hjem og blevet en del af jer; I har en række vaner, som I nu skal til at vige bort fra. For det tredje er det også ofte noget nyt; det er de færreste mennesker, der oplever at være involveret i flere hussalg i løbet af et helt liv. Hvad gør man så for at sikre sig, at hussalget fungerer optimalt? Du gættede rigtigt: Man får selvfølgelig fat i en ejendomsmægler, som kan bistå en med at få huset solgt; både det praktiske, men selvfølgelig også med at vurdere prisen og præsentere huset for potentielle købere.

Sådan vælger du den rette ejendomsmægler til dit hussalg

Du skal bruge en ejendomsmægler – så langt, så godt. Men hvordan finder man så den helt rigtige? Det skal vi kigge lidt nærmere på nu. For det første bør du vælge en lokal ejendomsmægler. En sådan kender nemlig lokalområdet bedst og kan derfor yde dig den bedste rådgivning til at få solgt dit hus. Hvem bør du så vælge, hvis du skal sælge et hus i Faxe? Den lokale ejendomsmægler i Faxe.

For det andet bør du naturligvis kigge på prisen. Her tænker jeg især på, at du kan overveje en ejendomsmægler, der har et ”no cure, no pay”-princip. Dette er ofte udtrykt som ”solgt eller gratis”. Det betyder, at du kun skal afholde omkostningerne til ejendomsmægleren, såfremt det lykkes dem at sælge dit hus. For det er selvfølgelig træls at stå med et usolgt hus og en regning fra en ejendomsmægler. Så har det været en omkostningstung affære. Derfor er der flere ejendomsmæglere, der tilbyder at sløjfe regningen, såfremt det ikke lykkes dem at sælge huset – dog forbeholder visse ejendomsmæglere sig retten til fortsat at fakturere for de afholdte omkostninger, således ejendomsmægleren får dækket sine omkostninger, der har været forbundet med din opgave, fx annoncering.