Hvilken slags belysning skal du vælge til dit hjem?

Hvilken slags belysning skal du vælge til dit hjem?

Belysning er en stor del af din indretning og dit hjems atmosfære og stemning. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilken slags belysning du vælger.

Men hvordan vælger du egentlig belysning til dit hjem?

Søg inspiration til nye lamper

Der er naturligvis rigtig mange forskellige lamper. Når du vælger lamper til dit hjem, skal du bl.a. tænke over:

  • hvilke lamper der passer bedst til din stil og indretning

  • hvilke typer lamper du er mest til

  • hvilke lamper der giver en behagelig og passende belysning

Det er en stor hjælp at kigge på forskellige lamper for at få ny inspiration. Der er nemlig garanteret rigtig mange lamper, som passer perfekt ind i dit hjem, men som du blot ikke har set før. Du finder f.eks. inspiration i København.

Skift pære for ny belysning

Det er ikke kun dit valg af lamper, der er afgørende. I virkeligheden har det næsten større betydning, hvilke pærer du vælger til dine lamper. Der er nemlig stor forskel på, om pærer giver et svagt, kraftigt, varmt eller koldt lys.

Hvis du har lyst til ny belysning i dit hjem, er det derfor altid en god idé først at forsøge med nye pærer. Det er en nem og billig måde at skifte stemning og atmosfære i dit hjem på.

Tænk over placering af dine lamper

Det har også betydning, hvorhenne du placerer dine lamper. I nogle tilfælde giver det mening med en central placeret lampe, mens det andre gange giver bedre mening med en lampe i et hjørne. Det kommer helt an på, hvilket rum du indretter, og hvilken stemning du går efter.

I en spisestue er det ofte en god løsning med en lampe, der er placeret nogenlunde centralt. Men i et soveværelse er det f.eks. hyggeligt med én eller flere lamper rundt omkring for en mere hyggelig belysning.