Hvordan kommer jeg af med rotter?

Hvordan kommer jeg af med rotter?

For de fleste danskere er rotter et problemfyldt skadedyr, som man helst ikke vil have besøg af. Rotter kan komme ind i mange små huller i kloaker, mure, tage osv. De kan gnave hul i alt fra elinstallationer, isolering, rørledninger og andet inventar, som kan blive meget dyrt for dig. Udover det kan rotten være bærer af mange smitsomme sygdomme. Rotter kan derfor ødelægge fødevarer til både dyr og mennesker og faktisk risikere at overføre sygdomme via denne mad.

Bloker for rotten

Heldigvis findes der mange gode måder, hvorpå man kan sikre sig imod rotter. En af de bedste måder er at få installeret en rottespærre. En rottespærre er en installation, der blokerer for, at rotten kan komme ind fra kloakken. Rotterne lever i kloakkerne og trænger typisk ind i huset fra hovedkloaken eller via regnvandsledninger. Der er også her, at din lokale kloakmester vil sætte en rottespærre op, hvis du ønsker det. Det er nemlig ikke lovligt at sætte installationen op selv. Siden 2013 har det været lovkrav, at alle rottespærrer skal sættes op af faglærte personer, som også er certificeret af Naturstyrelsen. Hvis du bor nær Hvidovre eller Rødovre og har brug for hjælp til at bekæmpe rotter, så klik her.

Rottegift og andre metoder

En anden mulighed for at bekæmpe rotter er med rottegift, som du kan lægge op loftet, ved kloakåbninger eller i garagen. Det er dog meget skadeligt for miljøet, men heldigvis findes der også andre metoder. For det første er det vigtigt at sikre, at din grund er ren, så rotterne ikke bliver hængende, når de kommer forbi. Derudover kan du bruge traditionelle rottefælder eller lokke rovdyr til, som spiser rotter. Det kan f.eks. være med uglekasser og sidepinde til diverse rovfugle.

 

Lige meget hvordan du vælger at bekæmpe dine rotter, er det dog vigtigt, at du altid anmelder dit rottefund til kommunen.