Infrarød varmepanel letter byggearbejdet

Infrarød varmepanel letter byggearbejdet

Når man stor overfor et nybyggeri, en renovering af en gammel bygning eller reparation efter f.eks. en vandskade, kan tørring af vægflader være en lang proces, som gør mange utålmodige, og som til sidst kan føre til, at der bliver begået store fejl i byggeriet, som giver et dårligere endeligt resultat. Vægflader tørrer ofte ujævnt, hvis de får lov at stå selv, og det kan være til stor gene for det endelige udseende af den enkelte væg. Det er dog her, at infrarød varme kan hjælpe – med infrarøde varmepaneler fordeles varmen jævnt, og der opnås et mere tilfredsstillende resultat.

Hvad er infrarød varme?

Infrarød varme er kendt som værende den mest økonomiske opvarmningsform, som ikke opvarmer luft ved hjælp af konventionel varme, men som derimod gennem stråler opvarmer det omkringliggende miljø. Med infrarød varme kan man opnå en meget jævn varmefordeling, fordi der ikke opstår store temperaturforskelle f.eks. i et nybygget rum eller ved en renoveret bygning. Infrarød varme kan i mange tilfælde bruges i forbindelse med byggeri og tørring af alverdens byggematerialer og elementer, da paneler, som afgiver infrarød varme på samme måde som en brændeovn.

 

Undgå både lugt, et højt iltforbrug, støj og kondensat

I forbindelse med byggeprojekter af alle størrelser, kan det være nødvendigt at bruge produkter, som kan forebygge fugtighed i og på materialerne. Når det kommer til tørring, kan fugtighed forlænge tørringstiden ved f.eks. nymalede mure, og det kan tage over dobbelt så lang tid, før det endelige byggeprojekt står færdigt. Der findes forskellige produkter, som imødekommer dette, men med mange af dem, må man finde sig i f.eks. motorstøj eller kondensat, som så i sidste ende vil give den samme fugtighed et andet sted. Det er netop her, fordelen ved infrarød varme også kommer til udtryk.

”Paneler, som afgiver infrarød varme, larmer ikke, de lugter ikke, de har intet iltforbrug og desuden skaber de ingen kondensat, så de er meget ideelle til byggeprojekter.”, udtaler Måns Spånberg fra den danske maskinleverandør KGK A/S.
Vælg et produkt af høj kvalitet og undgå store fejl
Et jævn fordeling af varme i kombination med en mindskning af de gene, som ofte hører til lignende produkter, gør, at infrarød varme kan være et stor fordel for mange byggeherre eller private, som begiver sig ud i større eller mindre byggeprojekter. Det er dog nødvendigt, at produktet er af høj kvalitet, så det kan sikres, at det endelige resultat bliver som ønsket, og med professionel hjælp kommer man langt. Hos det førnævnte KGK A/S har de stor erfaring med infrarøde varmepaneler, som du kan læse mere om her.