Mange boliger har gamle olietanke

Mange boliger har gamle olietanke

Hvis du har en gammel olietank, kan du både være god for din økonomi og miljøet ved at få den skiftet ud. Om du skal skifte fra olie til noget andet, kommer meget an på, hvad der er mulighed for der, hvor du bor.

For der er fortsat mange, som bliver ned til at få varme fra olietanke, så det ville ikke være fair at sige til dem, at de bare skulle lade være. Ofte vælger de så at få varme fra ting, som er langt værre end olietanke. Så det handler altid om at være realistisk og kigge på, hvad der kan lade sig gøre.

Hvordan ved du, om det er godt for miljøet?

Alt energi, mennesker bruger, er sådan set dårligt for miljøet, så man kan ikke snakke om god og dårlig energi i den forstand. Men det er klart, at der er forskel på kilderne af energi, så på den måde kan man godt lidt alligevel. Her er det klart, at solceller og vindmøller er bedre for miljøet end olietanke.

Men det er sjældent realistisk at få alt sin energi den vej fra endnu. Vi håber alle sammen på, at det er der, hvor vi bevæger os hen i fremtiden. Indtil da er dit bedste bud, hvis du bruger olie at få en energieffektiv metode. Det er faktisk den største grund til, at du skal skifte dine gamle olietank ud og få en ny. For der er sket en masse på det område over de sidste 10-20 år, som din olietank helt sikkert er fra.

Læs mere om olietanke.

Klar til en grøn fremtid

Selv hvis du venter på, at du skifter over til en hel grøn løsning i fremtiden, så er det en god idé at vælge en bedre løsning nu. Det er muligt, at du ikke kan få den bedste løsning nu, men det retfærdiggøre ikke, at du har en gammel dårlig løsning.