Økonomiske fordele ved en energirenovering

Økonomiske fordele ved en energirenovering

Har du også overvejet en energirenovering, men undlader fordi det simpelthen er et for stort projekt, og det desuden er alt for dyrt? Selvfølgelig er energirenovering typisk et stort projekt, men hvis du er systematiseret omkring det, kan de værste komplikationer undgås.

I forhold til økonomien, hvad denne her artikel handler om, så er det ikke det, der bør holde dig fra foretagendet. Der er nemlig mange økonomiske fordele ved en energirenovering. I det der følger bliver en del af disse behandlet og diskuteret.

Bank- og realkreditlån

Hvis du går overvejer at energirenovere, men ikke lige føler du har finanserne, og derfor bliver nødt til at tage et lån, er der rigtig gode betingelser for det.

Når du låner i forbindelse med en energirenovering, tilbyder banker og institutterne typisk virkelig lave lån. Det er svært at præcisere præcis, hvad renten er, da det er meget forskelligt, men en tommelfingerregel lyder på, at renten hos realkreditinstitutterne er lavere end hos bankerne. Til gengæld er oprettelsesgebyret også tilsvarende højere.

Man siger, at man skal op og låne 250.000 kroner, før det kan betale sig at låne hos institutterne.

Hurtige lån

Du har også mulighed for, at gå udenom bankerne og institutterne ved lån. Det kan der være flere grunde til. Først og fremmest kan det være en principiel årsag, der ligger bag. Bankerne har stået for skud de seneste par år, som en af de væsentligste årsager for ulighed og diverse økonomiske kriser.

Derudover kan det være fordi, du simpelthen har brug for hurtige penge uden at alle mulige bureaukratiske foranstaltninger. I forbindelse med energirenovering kan det være, at du lige mangler det sidste for at blive færdig. Hvis det er tilfældet, klik her og blive præsenteret for forskellige former for hurtige lån.

Alternativ finansiering

Det kan også være, at du er så heldig, at du kan undgå de traditionelle former for finansiering. Dette vil typisk være at foretrække. Det kan være noget så anderledes som at vinde pengene i et eller andet form spil.

Det kan også være, at du oplever held i uheld og oplever at stå i et testamente, hvis en af de nærme afgår ved døden. Hvis det er tilfældet, er det bare om, at få det bedste ud af en meget ærgerlig situation.

Finansiering gennem tilskud

Dette er en obligatorisk form for tilskud, da det ikke kræver andet fra dig end lidt praktisk arbejde. Du kan nemlig blive finansieret gennem tilskud hos diverse energiselskaber.

På grund af det skrantende miljø er disse energiselskaber nemlig gået sammen i en form for ’energispareaftale’, hvor de understøtter og hjælper projekter og foretagender, der bistår til et bedre miljø. Det er selvfølgelig de færreste energirenoveringer, der hundrede procent kan finansieres gennem energitilskud, men det alligevel en sjat penge og en rigtig god start i din energirenovering.

Finansiering gennem håndværkerfradrag

En anden obligatorisk form for finansiering er gennem håndværkerfradrag. Igen kræver det meget lidt af dig og giver i kontrast et forholdsvis stort udbytte. Faktisk er det sjældent dig, der skal gøre noget. Hvis du har kontakt til en god byggeentreprenør i forbindelse med din energirenovering, vil de typisk gøre det for dig.

Helt konkret kan du blive finansieret gennem fradrag på op til 15.000 kroner. Igen, er det langtfra nok til at finansiere en hel energirenovering, men sammen med de andre finansieringsmuligheder, er det en rigtig god start.