Ønsker du at skabe et rum, hvor I som familie kan samles mere?

Ønsker du at skabe et rum, hvor I som familie kan samles mere?

Måske har du tænkt over, at du føler, at du og din familie ikke bruger så meget tid sammen længere. Det er ærgerligt, fordi du nyder virkelig, når I alle er sammen, men på det sidste, er det ikke noget, der sker så meget. Det kan være, fordi din familie ikke har så meget tid lige nu, men det kan også være en kombination til at børnene er blevet ældre, og så er der bare ikke rigtigt tid til det helt samme. Du ønsker dog at skabe et rum, hvor I netop mødes mere og ses mere, fordi det er vigtigt for dig.

En spisestue, hvor i samles om maden

Det kan være, at I heller ikke prioritere at spise sammen, så I sidder sammen og får aftensmad. Men det er et godt sted at starte, fordi så får i mere kontakt, og så kan det være, at i alle får mere og mere lyst til at bruge tid sammen. Det eneste det kræver, er et hyggeligt spisebordssæt. Herudover kan du jo bare nævne, at det er vigtigt for dig, at I spiser sammen. I virkeligheden er det nok de fleste, der også gerne vil det, fordi det er da rart at sidde og spise sammen alle.

Inviter til at deltage i madlavningen

Hvis børnene er store, er det ikke altid, at det fungerer så godt at skulle tvinge nogle til at deltage i madlavningen, fordi så bliver det tvang i stedet for lyst. Det kan derfor være en god idé at spørge, om de ikke har nogle idéer til madlavningen, og så kan det jo være, at de selv nævner en ret, som de godt kunne tænke sig. Her er det oplagt, at de kan deltage, og ofte er der også en interesse i børnene til at deltage.