Sådan får du råd til det, du drømmer om med en luft-til-vand-varmepumpe

Sådan får du råd til det, du drømmer om med en luft-til-vand-varmepumpe

Har du en gammel og ineffektiv løsning, eksempelvis i form af et ældre oliefyr? Så vil et råd være at få dette erstattet med en luft-til-vand-varmepumpe monteret hos Hovmand Energi. Med dette kan du faktisk spare helt op til 50 – 60 % af din udgift til varme, hvilket svarer til ca. 15.000 kr. om året, hvis du bor i et almindeligt parcelhus på omkring 150 m2. 15.000 kr. er mange penge. Det er penge, der kan glæde dig og hele din familie. Måske det kan betale ferien til sommer? Eller har du gang i et større renoveringsprojekt? Hvis ja, så kan 15.000 kr. også hjælpe dig godt på vej. Ja 15.000 kr. kan være med til at realisere dine drømme, uden du mærker det yderligere på bankkontoen. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det ikke. Det er fremtidens varmekilde.

 

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Grundlæggende udnytter en luft / vand varmepumpe energien fra udeluften. Gennem et lukket kredsløb med kølemiddel og kompressor er denne varmepumpe i stand til at øge temperaturen i den optagne energi. Det betyder altså, at luft til vand varmepumpen trækker varmen ud af luften og fører det videre ind i dit hus, hvor det både benyttes til at varme værelserne op samt levere varmt vand til forbrug. På denne måde er man ved montering af luft til vand varmepumpe sikret sig en god økonomisk og energivenlig varmekilde.

Det skal du være opmærksom på

Hvis man vil have et funktionsdygtigt anlæg, er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er noget man kan montere i alle slags bygninger. Du skal derfor tage højde for bygningens varmetab og bygningens generelle konstruktion. Det er derfor vigtigt at beregne dette nøje, når man dimensionerer en varmepumpe til en eksisterende bygning, hvorfor det er vigtigt at få den rette rådgivning, samt montering foregår af fagfolk.