Sådan giver du boligen et nyt pust

Sådan giver du boligen et nyt pust

Vi opholder os rigtig mange timer derhjemme, og derfor er det vigtigt at investere tid og penge i et lækkert hjem. En nem og billig måde at give hjemmet en opfriskning på er at få malet.

 

Måske foretrækker du den klassiske hvide vægfarve, der pryder mange danske hjem. Det giver også nogle fine muligheder for at indrette rummet, men en farve hist og her kan give dit hjem et helt nyt liv.

 

Leg med farverne

Hvis du endnu ikke er klar til at male et helt rum en farve, er der mange fine løsninger, som kan gøre dit hjem til noget helt særligt.

 

Årets Pantone-farve i 2018 er lilla, men du behøver ikke at følge trends og mode. Vælg nogle forholdsvis rolige farver, men vær ikke bange for at prøve dig lidt frem. Det kan jo altid males over igen.

 

  • Mal en enkelt væg i rummet i en farve. Det giver noget spil i rummet uden, at det tager overhånd. En mørkere farve passer godt ind i soveværelset, imens en lysere farve er fin i køkkenet eller på børneværelset.

 

  • Skab et ekstra rum inde i rummet ved at male både vægge, gulv og loft. Det kan f.eks. være et stort soveværelse, hvor der er behov for at opdele rummet. Lav et soveområde i den ene ende, hvor der males en mørkere farve på vægge, gulv og loft. Resten af værelset males hvidt og kan bruges som gaderobe eller arbejdsværelse.

 

  • Få malet et smukt billede eller baggrund på en af dine vægge. Det kan f.eks. være i stuen, eller på den væg sengen står op ad. Der kan laves mange fede detaljer med symmetriske former, landskaber eller f.eks. fjer der hænger ned fra loftet.

 

Der findes et væld af sjove idéer og måder til at få mere farve på væggen derhjemme. Du kan f.eks. søge på internettet, hvor Pinterest og diverse boligblogs er en uendelig kilde til inspiration.

 

Tal med din lokale maler om mulighederne, når du skal have opfrisket din bolig. Flemming Schrøder A/S giver uforpligtende tilbud nær Stevns og Køge.