Sådan indretter du din nye altan

Sådan indretter du din nye altan

Indretningen af altanen skal matche dit behov for, hvad pladsen skal kunne. Nogle foretrækker altaner i København fyldt med blomster, krydderurter og tomatplanter. Andre vil have en altan, der ikke kræver for meget arbejde, hvor man i stedet kan nyde solen eller hænge tøj til tørre.

Start med at gøre dig tanker omkring, hvilke behov din altan skal opfylde. Vil du gerne kunne sidde på altanen og spise? Er der naboer, der kan se ind, så du har behov for afskærmning? Eller er I flere om at dele altanen, så den skal kunne opfylde flere behov på samme tid?

altan

Altanen uden vedligeholdelse

Vælg møbler, der er velegnede til at være udendørs. Mange altaner i København er ret små, og her bør du kigge efter mindre møbler, så du har plads til at komme rundt på altanen. Møbler i træ kræver vedligeholdelse. Men du kan også få møbler til altanen, der minder om træ, men som er lavet i plast og derfor ikke skal slibes og olieres.

Overvej selvvandingskasser til dine planter. Kasser med selvvanding giver dine planter adgang til vand, uden at du skal vande hver eneste dag. Planter i almindelig krukker kan sagtens have brug for vanding hver eneste dag i sommermånederne. Men med selvvanding kan du nøjes med at vande et par gange om ugen. Plant også gerne i store krukker frem for i små. Jo mere jord der er, jo mere fugt kan krukken holde på.

Tænk i afskærmning med planter, flethegn eller solsejl. Ofte får du ikke brugt altanen helt så meget, hvis der er for varmt eller dine naboer kan følge med i alt, hvad du foretager dig.

Hvis du skal have en ny altan uden for meget vedligehold, så vælg eksempelvis en altan i galvaniseret stål, som stort set er vedligeholdelsesfrit.

Altan på budget

Mange altaner i København skal indrettes på et studenterbudget. Du kan komme langt med at kigge i de billige møbelforretninger eller i genbrugsbutikker efter altanmøbler og billige krukker. Alternativt kan du bygge dine egne møbler af aflagte paller.

Firmalån giver råd til altan til medarbejderne

Mange virksomheder ønsker at forkæle de ansatte med en altan. Med et lån til virksomheder på fx 100.000 kr. bliver det lettere at finansiere altandrømmen. Altaner i København gør det muligt at indtage frokosten udendørs eller tage en pause med frisk luft til hjernen uden at man skal ned på gaden.

Overvej et firmalån til en altan, hvis du vil øge trivslen for medarbejderne. Start evetEt firmalån dækker udgifterne til køb, projektering og montering af altanen på taget eller på siden af bygningen. Og måned for måned, mens lånet afdrages, kan medarbejderne nyde de ekstra kvadratmeter til frokost, fest og fredagsbar.