Sådan kommer du i gang med at udleje din bolig

Sådan kommer du i gang med at udleje din bolig

Er du ofte ude at rejse, og er du ked af, at din bolig skal stå tom? Så kan du leje den ud. Lejer du din bolig ud, når du er hjemmefra, så kan du tjene penge og minimere risikoen for indbrud. Det er en ren win-win situation.

Du kan leje din bolig ud i en kortere eller længere periode – alt fra få dage til flere år. Udlejning af private boliger er efterhånden meget udbredt herhjemme, selvom mange boligejere har svært ved at gennemskue den kringlede lejelov.

photo-1513002277650-6deb8404a2cd

Drømmer du om at tjene lidt ekstra lommepenge ved at leje din bolig ud, når du ikke er hjemme? Så læs guiden. Guiden leveres i samarbejde med modernebolig.dk. Denne guide er hovedsageligt interessant for dig, som påtænker at leje din bolig ud til turister i få dage eller uger ad gangen.

Sæt en rimelig lejepris

Som boligejer og kommende udlejer er du selvfølgelig interesseret i at tjene så mange penge som muligt. Dette betyder ikke, at du skal opkræve en tårnhøj lejepris. Sætter du lejeprisen for højt, risikerer du at skræmme mange turister væk. Det er som hovedregel bedre at sætte prisen lidt for lavt end lidt for højt, da en for høj lejepris kan resultere i, at din bolig ikke bliver lejet ud, og du derfor tjener færre penge end forventet.

Få taget professionelle billeder og markedsfør din bolig online

Flotte billeder sælger…

Det ved enhver, men hvorfor er der så alligevel mange udlejere, som ikke bruger tid og energi på at tage professionelle billeder? Det er et ualmindeligt godt spørgsmål.

For at maksimere dit afkast kan du gøre klogt i at hyre en fotograf, som kan tage flotte og vellignende billeder af din bolig. Der skal optimalt set være billeder af alle boligens rum. Det er ikke mindst vigtigt, at der er gode billeder af køkken, badeværelse, soveværelse og spiseareal. Få evt. også taget inspirerende stemningsbilleder for at få din boligannonce til at skille sig ud fra mængden.

Svar hurtigt og venligt på henvendelser

Opretter du en udlejningsannonce på en større udlejningsplatform, så må du forberede dig på, at du kommer til at modtage mange henvendelser fra turister og andre interesserede. Du bør for din egen skyld svare hurtigt og venligt på disse henvendelser, så du giver potentielle lejere det bedste indtryk af dig som udlejer. Ingen forventer at få svar inden for få minutter, men du bør bestræbe dig på at besvare henvendelser inden for 48 timer. Husk at notere dine kontaktoplysninger, herunder e-mailadresse og telefonnummer, i din udlejningsannonce.