Sådan laver du de bedste forhold til lektielavning

Sådan laver du de bedste forhold til lektielavning

Kan du huske da du selv gik i skole og skulle lave lektier? Eller måske befinder du dig selv i en situation lige nu, hvor du går i skole og måske netop sidder og læser denne artikel som en lille overspringshandling inden det går løs med at skulle lave lektierne, som man er nødt til at lave inden dagen i morgen. Uanset hvad, så er lektier ikke altid det mest spændende at begive sig i kast med, men hvis man tænker sig lidt om, så kan man faktisk gøre så lektierne bliver lettere end de var før.

Hyggelige forhold øger kreativiteten

Her er der mange ting man kan gøre, og der er selvfølgelig nogle helt trivielle råd som at spise sundt og få lavet noget motion eller løbet en tur så man hele tiden er vaks oveni knolden. Derudover kan det også være at man skal huske at gå i seng til tiden og ikke stå for sent op så man har nogle helt faste og klare rytmer. Dette er dog ikke det som der vil blive snakket om her: for man kan nemlig blive bedre til at lave sine lektier hvis man sørger for at omgivelserne man sidder i er så hyggelige som muligt.

Hvis man sidder dybt begravet i lektielavningen så er det det eneste man vil tænke over. Så derfor nytter det ikke noget at der er mange forstyrrelser i værelset. Tænk derfor over om man kan gøre noget for at man fjerner forstyrrelser. Dette behøver ikke kun at være fysisk men det kan også være på selve computeren. Fx kan man gøre så andre programmer ikke kan åbnes og ligeledes kan man gøre så det kun er bestemte hjemmesider der kan tilgås som har noget at gøre med lektierne. En side der kan anbefales er bl.a en side som den man finder ved at klikke her, der hjælper en masse med bl.a. analyser af eventyr, digte og så videre.

Giv en hånd med hvis det kræves

Hvis du læser dette som en forældre til et barn der går i skole, så kan du måske få barnet med til at give råd til, hvad der kan gøres på børneværelset. Det kan fx være at man kan opsætte noget tapet der hjælper med at tænke mere kreativt så man derfor giver barnet flere muligheder for lave sine opgaver på en god måde, der sikre den bedste karakter.