Sådan sikrer du din bolig imod indbrud

Sådan sikrer du din bolig imod indbrud

Har du nogensinde været bange for at få indbrud i dit hus, imens du er væk en uge på ferie, eller bare når du tager på arbejde? Man hører om flere og flere historier om indbrud, så det er ikke underligt, hvis den bekymring er opstået i dig. Dog kan du gøre flere ting, som gør, at du bedre kan holde tyvene på afstand.

Gør dine låse mere sikre

For det første er det en rigtig god idé at tjekke op på dine låse. Hvis du bor i et ældre hus eller har nogle slidte låse, vil det være rigtig fornuftigt at skifte dem ud med nogle nyere og mere sikre låse. Dertil kan du også tilføje et alarmsystem, hvis du vil være endnu mere sikker. Bare det at tyvene kan se, at der er en alarm, kan skræmme dem, men det vil også blive sværere at komme ind.

Spær dit hus af

Hvis du bor på en grund, hvor det ville være oplagt med en port eller et gitter, kan du overveje at få det. Det kan fungere både som en udsmykning til din bolig, men samtidig virker det som tyverisikring. Du kan finde porte i smedejern her.

Få dit hjem til at se beboet ud

Hvis du efterlader et hus, som ser helt ubeboet ud, vil dit hus virke rigtig interessant for tyvene. I stedet skal du gøre alt hvad du kan, for at få dit hus til at se beboet ud. Du kan f.eks. sørge for, at dine naboer tjekker din postkasse. Desuden kan du få installeret nogle lamper, som kan tænde automatisk på nogle bestemte tidspunkter. Ellers findes der også lamper, der kan styres fra din mobil. Hvis du tænder lys indenfor om aftenen, vil det højst sandsynlig være med til at skræmme tyvene væk.