Sådan virker antabus

Sådan virker antabus

Antabus er et ofte anvendt lægemiddel til behandling mod alkoholmisbrug. Alkoholmisbrug er forfærdeligt at være ramt af og rammer mange forskellige danskere hvert år. Det kan være en lang og sej kamp at komme ud af et alkoholmisbrug, og der kan antabus være en del af behandlingen. Det skal dog understreges, at det aldrig kan stå alene.

Sådan foregår en antabusbehandling

På Center for Forsorg og Behandling i Hillerød nær Hørsholm behandler de alkoholmisbrug. Her har du også mulighed for at få antabusbehandling. Antabus er et lægemiddel mod alkohol, som giver nogle ubehagelige bivirkninger i kroppen, hvis man samtidig indtager alkohol. Antabus doseres af en læge og gives under opsyn. De bivirkninger der opstår, hvis man alligevel drikker alkohol, er f.eks. opkast, kvalme, svimmelhed, øget hjertebanken, blodtryksfald og andre ubehagelig ting. Kraftige reaktioner kan føre til besvimelse, stærkt blodtryksfald og i sjældne tilfælde hjertestop.

Antabus er ikke en behandling, der mindsker lysten til at drikke rent kemisk, men det kan være en faktor for, at man afholder sig fra at drikke. Det kan dog være meget frustrerende at være på antabus, hvis man ikke ellers arbejder med sit misbrug.

Antabus kan ikke gøre det alene

Antabus kan være en rigtig god løsning, til dem der allerede er i gang med at arbejde med deres alkoholmisbrug, men som skal have lidt ekstra hjælp. Som nævnt ovenfor, kan antabus ikke fjerne trangen til alkohol, og den må man derfor arbejde med. Det kan man gøre med forløb individuelt eller i grupper. Forløbene på Center for Forsorg og Behandling i Hillerød varer typisk i 12 uger med fremmøde en gang om ugen. Forløbet består af en blanding mellem terapi og undervisning, der tager udgangspunkt i den motiverende og kognitive metode. Her får misbrugeren nogle konkrete værktøjer til at ændre den fremtidige udvikling og hjælp til at håndtere følelser og situationer uden rusmidler.