Sådan gør du din udestue brugbar

Sådan gør du din udestue brugbar

En vidunderlig og undervurderet del af huset. Vi taler selvfølgelig om den udestue, der i nogle hjem er bindeleddet mellem haven og hjemmet. Det er en ren luksus, hvis du har mulighed for enten at bygge eller allerede har en udestue.

Det er i dette rum, hvor du kan lave en perfekt overgang mellem natur og bolig. Det gælder både om sommeren og vinteren, da udestuen ikke kun er til brug i den varme og solrige sommerperiode. Derfor kræver det en smule ekstra at vedligeholde og indrette udestuen, da den bør passe til alle årstider.

Gør den brugbar hele året rundt

Udestuen er ofte påvirket af vejret. Inden for i dit trygge hjem er det ofte ligegyldigt, om det siler ned med regn og sne, eller om solstrålerne kører for fulde blus. Her er det anderledes, når du skal bruge din udestue.

Derfor er det vigtigt, at du medregner vejret, når du indretter din udestue. Hvis du har mulighed for at installere det i din udestue, så kan du eventuelt gå på udkig efter en tagventilator. Mange udestuer har det med at blive en mindre sauna, når de glohede sommerdage får lov til at titte frem i Danmark i ny og næ. Med en ventilator installeret i taget har du mulighed for at justere varmen, sådan du ikke behøver et iskoldt bad, efter du har været i gang med eftermiddagskaffen i udestuen.

Til de kolde vintermåneder er en varmelampe en god løsning, da den medvirker til en varm og behagelig temperatur, selvom snestormen raser udenfor. Nogle varmelamper kan du endda styre ned til mindste grad. Med få klik på telefonen kan du fjernstyre din varmelampe og sikre dig, at udestuen bliver et fint tilflugtssted i kulden.

De rette møbler udnytter udestuens potentiale

Det er ikke kun gamle havemøbler, der har ret til at pryde en udestue. Dette sted har potentiale til at blive et rum, som du vil bruge størstedelen af din tid i. Det er her, du kan udfolde dine kreative sider såsom at male fascinerende malerier, spille inspirerende musik eller skrive medrivende noveller.

Det kan også være i dette rum, at du kobler af fra omverdenen. Med en behagelig sovesofa i den ene ende kan du til enhver tid tage en blunder i de fine omgivelser. Du kan også gå et step videre og bruge Jensen senge eller en behagelig topmadras fra samme producent. Så er du sikker på, at du altid kan tage en powernap på madrasser i topkvalitet.

Udestuen kan også fungere som den nye spisestue. Forestil dig at nyde en hjemmelavet middag med dine nærmeste, mens solnedgangen lyser rummet op i en rødglødende nuance. Hvis der er plads, kan du tilmed investere i et spisebord, som du kan forlænge. Derved kan du rykke de større og finere middagsselskaber ud i udestuen, når gæster fra nær og fjern kommer på besøg.

I sidste ende kan du selvfølgelig bruge din udestue, som det passer dig. Det vigtigste er, at du på den ene eller anden måde udnytter rummets potentiale til fulde!