Dette skal du vide, inden du køber et håndværkertilbud

Dette skal du vide, inden du køber et håndværkertilbud

Det kan være fristende at købe et håndværkertilbud. Man kan få det hus man ønsker sig, med den beliggenhed man drømmer om, og til en pris man kan betale. Derfor er det også populært, at købe et hus hvor man selv skal sætte i stand. Men der er dog nogle ting man bør huske, både inden og under ombygningen.

Før i går i gang

Inden i køber jeres nye hus, er der noget forarbejde der bør laves. For selvom huset virker rigtig billigt, så skal man altid huske at det også kræver en del tid og penge at bygge om. Så tjek derfor prisniveauet i nabolaget, både færdigbyggede og andre håndværkertilbud. På den måde kan du vurdere, om det bedst kan svare at købe et færdigbygget hus. Eller om du bør forsøge dig, med et håndværkertilbud.

Og hvis du ønsker at bygge en bolig om, så er der nogle vigtige ting man skal tage hensyn til. Man bør nemlig altid tjekke, om boligen er fredet eller bevaringsværdig. Der kan f.eks. være regler om, at du kun må renovere med bestemt materialer eller andet. Og dette skal man jo, kunne tage højde for i sit budget.

Og hvis alt er som det skal være, og i gerne vil købe boligen. Så bør man altid rådføre sig med en boligadvokat, som kan stille dig stærkere hvis der skulle opstå problemer med handlen. For man skal huske at ejendomsmægleren, ofte vil være sælgers man. Så du vil være bedre stillet, hvis du har en der kan stå ved din side hvis problemer skulle opstå.

Når boligen er købt

Når du har købt din bolig, og skal til at renovere er der noget forarbejde du med fordel kan lave. For jo bedre forberedt du er, jo mindre chance er der for komplikationer under selve ombygningen. Der er dog nogle ting der er svære at tage højde for, som f.eks. forsinkelser på levering.

Hvis ikke man selv er professionel, eller har stor erfaring med ombygninger. Så bør man rådføre sig med en professionel. Han/hun vil kunne rådføre ift. Valg af materialer, tidsplan, lovgivning, og budget. Dette er alle faktorer som er rigtig vigtige, når man står overfor et større byggeprojekt. De kan også rådføre en til, hvad man selv kan lave. Og hvad man skal have en professionel, til at hjælpe med. Hvis f.eks. man skal lave en større nedrivning, kan man med fordel lade j-jensen stå for dette. Det er en hård opgave, som kan gøre nemmere med store maskiner. Man bør nemlig vurdere, om der er ting man med fordel kan betale sig fra.

Der er også andre ting, man bør være realistisk omkring. For nedrivning er ikke det eneste, hvor det kan svare sig at få professionel hjælp. For det kan være både dyrt, og tidskrævende at lave fejl. Og selvom det er fristende, at lave det meste selv. Så kan det simpelthen ikke, altid svare sig. For det er både tids- og energikrævende, at stå for det hele selv. Og hvis man har arbejde og familie ved siden af, er det vigtigt at huske også er prioritere dem. Ellers kan det simpelthen ende med at koste forholdet, eller gøre ombygningen til en rigtig grim oplevelse. Det er derfor vigtigt at man forventningsafstemmer, inden man går i gang med byggeriet.

Og til sidst skal man huske, at man skal have styr på lovgivningen. For der er ting som el, vvs, og kloak arbejde, som man ganske enkelt ikke må lave selv. Dette skal medregnes i det budget, som er vigtigt at man lægger inden man går i gang.