Til dig, der er på udkig efter en varmepumpe

Til dig, der er på udkig efter en varmepumpe

Der er kommet et hav af forskellige miljørigtige varmekilder på markedet, og det er derfor blevet meget nemmere at opvarme dit hjem på en miljøvenlig måde. En af de populære opvarmningsformer er varmepumpen. Uanset om der er tale om en luft til luft-varmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe, har vi at gøre med opvarmningsformer, der er effektive og kan føre til store besparelser på varmeregningen. Det er dermed en løsning, der vil være ideel for mange.

Find frem til den bedste varmepumpe

Én ting er at beslutte dig for, om varmepumpen overhovedet er den rigtige løsning til dit behov.

En anden ting er at finde frem til, hvilken varmepumpe du i givet fald skal vælge.

For at gøre valget mere overskueligt kan du med fordel læse Greenmatch.dks varmepumpetest, hvor en række forskellige varmepumper bliver testet på de relevante parametre. Pumperne er blevet vurderet ud fra deres SCOP-værdi (gulvvarme/radiator), samt deres støjniveau og energimærkning. Det er dermed en test, der kommer godt omkring, og som dermed kan klæde dig godt på til at træffe en fornuftig beslutning.

3 forskellige typer

I testen skelnes der mellem tre overordnede typer af varmepumper, og den giver et bud på den bedste variant inden for hver kategori. De tre forskellige former for varmepumper er følgende:

  • Luft til luft-varmepumpe

  • Luft til vand-varmepumpe

  • Jordvarmepumpe

Det vil komme an på dit individuelle behov, hvilken af typerne der er at foretrække. Jordvarmepumpen kræver eksempelvis en forholdsvis stor have og vil derfor være perfekt til dig, der har masser af plads i haven.

For at finde ud af hvilken type pumpe der giver mest mening i dit tilfælde, er det dermed en god idé at læse mere om de forskellige typer, og hvordan de hver især fungerer.

Altid fordelagtigt at bestille tilbud

Når du skal vælge leverandør til din varmepumpe, giver det altid mening at indhente tilbud fra flere forskellige. På den måde vil du nemlig kunne vælge den billigste og mest hensigtsmæssige løsning, der dækker dine behov bedst.

Det er gratis at bestille tilbud, og det tager kun et øjeblik. De tilbud, du får, vil i øvrigt være tilpasset dine behov, hvilket blot er endnu en grund grund til at gøre det. Der kan nemlig være store forskelle, når det kommer til varmepumpernes priser, så ved at vælge den rigtige kan du spare en hel del penge.