Undgå problemer med din kloak

Undgå problemer med din kloak

De fleste mennesker er nok interesseret i at undgå problemer med deres kloak. Du kan undgå problemerne, hvis du sørger for at tage tingene i opløbet og holde godt øje med dine afløb. Hvordan undgår du en stoppet kloak?

Hold selv øje

Hvis du gerne vil undgå, at tingene bare løber løbsk, og du pludselig står med en stor regning til en kloakmester, så sørg for at holde øje med din kloak løbende. Du kan holde øje med dine afløb ved f.eks. at løfte brønddækslerne og se, om der står vand i bunden af brønden. Det kan nemlig godt være tegn på, at din kloak snart stopper til. Hvis du sørger for selv at holde øje, kan du også opdage problemerne i god tid, hvis de skulle komme. Det gør, at de ikke når at udvikle sig til noget værre. Det er naturligvis bedst at få ordnet sådan noget lige så snart, det bliver opdaget. Er problemet ude, kan du kontakte en entreprenør, som kan hjælpe med den slags.

Undgå alt fedtstof

Hvis du gerne vil gøre dit for, at det ikke sker, at kloakken stopper, er du nødt til at sørge for, at intet fedtstof ryger igennem afløbet. Fritureolie og fedtstof fra pander f.eks. stopper afløbet, fordi det størkner dernede. Lad det hellere køle af og hæl det i skraldespanden eller ud i haven.

Intet må komme i toilettet

Du skal sørge for at undgå alt i toilettet, som ikke hører dertil. Det vil sige, undgå vatpinde, bleer, vanrondeller og hygiejnebind. Det hjælper kun til at stoppe afløbet. Al den slags hører til i skraldespanden.

Det kan du mere gøre

Hvis du vil gøre noget ekstra selv, skal du sørge for jævnligt at rense tagrender, nedløbsrør og brønde, så intet tilstopper. Desuden er det en god idé at undgå alle kemiske midler i dit afløb.