Vælg den rigtige træbordplade

Vælg den rigtige træbordplade

Når du skal vælge nyt køkken, findes der en jungle af muligheder. Og mulighederne er ikke mindre, når det gælder valget af køkkenets bordplade. Bordpladen er vigtig, da denne har stor betydning for hele køkkenets udtryk, holdbarhed og anvendelsesmuligheder. En bordplade af træ er blevet et yderst populært valg i køkkenet – og med god grund. Træbordplader er nemlig unikke, eksklusive og meget modstandsdygtige. Og så er de en del nemmere at holde, end mange måske tror. Samtidig er træet den mest hygiejniske overflade, du kan lave mad på.

Med denne guide kan du blive klogere på, hvordan du vælger den helt rigtige træbordplade til dit køkken.

 

Vigtigt at vide, når du skal vælge træbordblade til køkkenet

Når du skal have nyt køkkenbord af træ, er det vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvilken bordplade du ønsker. Der findes utrolig mange træsorter i et utal af farver og nuancer. Alt efter hvilken træbordplade, du vælger, vil den give dit køkken et bestemt look. En bordplade i hvidtonet ask, vil gøre dit køkken mere minimalistisk, mens en bordblade i valnød vil give dit køkken et mere romantisk udtryk. Der er altså mange muligheder, når det gælder en bordblade af træ – og overvejelserne er lige så mange. Her ser du et par af de overvejelser, du kan gøre dig selv for at nå frem til den helt rigtige træbordplade:

 

  • Først bør du overveje, om du ønsker en mørk eller lys træsort til dit køkken
  • Herefter kan du overveje, hvor holdbar en træsort, du ønsker dig. En egetræsbordplade er ofte meget populær, da denne både er smuk og meget holdbar
  • Herefter skal du overveje mere specifikt, hvilken type træ, du kan lide. Er du til eg, bøg, ask, mahogni, valnød, fyr eller kirsebærtræ? Husk, at du skal vælge en træsort, der matcher dine ønsker og din hverdag
  • Overvej til sidst hvilken længe, bredde og tykkelse, du ønsker til din nye bordplade, så den passer perfekt ind i dit køkken

 

Andre vigtige ting, når du køber en træbordplade

For at sikre den pæneste overgang fra din træbordplade til væggen i køkkenet, bør du købe skurelister sammen med bordpladen. Disse skjuler eventuelle revner, der kan komme mellem bordplade og væg og forhindrer dermed, at madrester og andet falder ned imellem.

 

Når du køber en træbordplade, er det også vigtigt at vide, hvordan du vedligeholder den. Vand og farvestoffer kan efterlade mærker, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på at tørre af, når man har brugt køkkenet – særligt omkring vask og kogeplade. Du bør samtidig give din træbordplade regelmæssig oliebehandling, så den kan holde sig flot i mange år. Hvis du en dag ønsker at give din træbordplade et helt nyt liv, kan de fleste træsorter slibes helt ned og fremstå som nye igen.

Du kan her læse mere om, hvad der er vigtigt, når du leder efter køkkenbordplader i træ, og her kan du også få specialtilpasset din vare præcis efter dine behov.