Vanskeliggør tyvens arbejdsbetingelser

Antallet af indbrud i de danske hjem er på vej ned, og det er der mange gode grunde til. En af de væsentligste er, at danskerne er blevet langt bedre til at beskytte deres boliger. Døre, vinduer, låse og mure er blevet forstærket, så de bedre kan modstå indbrudsforsøg. Mange har sågar suppleret denne såkaldte skalsikring med automatisk lys, kameraer, tyverimærkning og alarmer.

 

Helt uden ekstraomkostninger

Men hvad de færreste nok er opmærksomme på er, at de mest effektive metoder til at få tyven til at liste videre og droppe sit forehavende i virkeligheden er nogle af de mest enkle og dermed også billigste. Helt uden ekstra omkostninger finder man de enkle tricks, som at lade radioen og lys være tændt, sørge for lidt legetøj eller vasketøj flyder eller hænger udenfor og sikre at værdifulde genstande ikke kan ses udefra. Og hvis man bor i hus, er det afgørende at få låst sit redskabsskur af med en solid hængelås. I hvert fald hvis man vil undgå, hvad der er sket alt for ofte, at tyvene bruger dine egne redskaber til at bryde ind i dit hjem, for at tage for sige af dine værdier.

 

Sølle forhindring

Det er vigtigt, at hængelåsen er solid. Der er alt for mange der her nøjes med en serieproduceret hængelås af lav kvalitet nede fra supermarkedet. Den giver så måske en symbolsk beskyttelse. Men for en tyv, er der tale om en sølle forhindring, der kan brækkes op på ganske få sekunder. Det handler altså om at anskaffe sig en ordentlig god hængelås, som giver reel sikkerhed. Ikke dermed sagt, at man skal ud og bruge en formue på en hængelås. For forskelle i prisen er ikke altid det samme som forskel i kvaliteten. Gode låse af høj kvalitet kan faktisk i dag findes til meget fornuftige priser. Vigtigt i denne forbindelse er at få afdækket sit helt specifikke låsebehov, hvorfor det er en god ide at tale med en fagspecialist med forstand på låse og aflåsningsbehov. Og endnu bedre, hvis det er en, som har fået opbygget et værdifuldt kendskab til aflåsningsbehovene i netop dit nærområde Silkeborg, Skanderborg, Aabyhøj, Aarhus og Østjylland.