3 gode råd til et godt indeklima

3 gode råd til et godt indeklima

Der bliver brugt mange timer indendørs i hjemmet, da der ofte bliver både spist, sovet og slappet af indenfor. Derfor er det selvfølgelig super vigtigt, at have et godt indeklima. Hvis klimaet ikke er optimalt, kan det have konsekvenser for ens sundhed. Derfor får du her 3 gode råd til, hvordan du får et optimalt indeklima.

Udluftning

For det første er det rigtig vigtigt at du får luftet ud i hjemmet. Det er en god idé at sørge for at få åbnet vinduerne i løbet af dagen, så der kan komme frisk luft ind. Det er også godt, hvis du samtidig kan få lidt cirkulation i luften, ved at åbne vinduer i hver ende af hjemmet. På den måde får du også en masse fugt ud. Her skal du være opmærksom på fugt i kælderen, da det ofte er dér, det sætter sig. Hvis du har fået fugt i kælderen eller andre steder i hjemmet, så kan det være godt at få et skimmelsvamp-tjek, så du er sikker på, at der ikke er svamp et sted.

Hold temperaturen oppe

En anden vigtig ting for et godt indeklima er at holde huset varmt. Det skal selvfølgelig ikke være over 25 grader i dit hjem, men det kan være godt at sørge for, at temperaturen ikke kommer ned under 10-15 grader. På den måde får du en god tør luft, der giver et godt indeklima.

Et rent hjem

Det er naturligvis også vigtigt at holde hjemmet rent. Hvis indeklimaet skal være godt, så er det bedst, hvis der ikke er for snavset, og at der ikke står noget, der lugter grimt. Det kan nemlig nemt give en rigtig dårlig luft, som ikke er rar at være i. Men hvis du har et rent hjem, der holder på varmen og som bliver luftet ud, så er du godt på vej mod et super godt indeklima.