3 miljøvenlige løsninger til dit hjem

3 miljøvenlige løsninger til dit hjem

Jorden er vores hjem, og det er derfor vigtigt, at vi bliver bedre til at passe på den. Lige nu belastes planeten af den globale opvarmning, forurening og overforbrug, og det kan den enkelte dansker bidrage til at ændre på. Her er tre forskellige miljøvenlige løsninger, du kan inkorporere i dit hjem.

Solenergi og LED lamper

En af de største klimaproblematikker, der kan være svær at løse på global plan, er vores store energiforbrug. Meget af vores hverdag afhænger nemlig af teknologi og hjælpemidler, der alle drives af el. En rigtig god miljøvenlig løsning, du kan inkorporere i dit hjem, er derfor at slå over på grøn energi. Det kan fx gøres ved at have solceller på taget, som kan supplere til, eller på nogle dage overtage, boligens elforsyning. Du kan også nedsætte dit strømforbrug ved at købe energi-nyttige apparater og skifte de almindelige pærer ud med LED pærer i stedet. Er du ikke selv en haj til det der med elektronik, kan du få professionel hjælp til disse udskiftninger. Se mere om den hjælp du kan få til projektet på nettet.

Nedsæt vandforbruget

Overforbrug af vand er et andet stort problem for miljøet, og det gælder både i landbruget, industrien og i hjemmet. Her kan du også gøre en forskel ved at blive opmærksom på, hvor meget vand, der går til spilde i din hverdag, og så gøre noget ved det. Når du vasker op i hånden, kan du bruge en balje med vand i stedet for at lade vandet rende, til du er færdig. På badeværelset kan du skifte brusehovedet ud med et lavtryks brusehoved, der kan reducere vandforbruget, når du går i bad. Der er mange løsninger, hvis man gør sig opmærksom på dem. Du kan evt. søge inspiration på nettet til andre måder, hvorpå du kan nedsætte dit vandforbrug i hjemmet.

Naturlige rengøringsprodukter

Mange rengøringsprodukter er fyldt med stærke kemikalier, der er både sundhedsskadelige og skadelige for miljøet. Ved at undgå disse giftige kemikalier kan du forbedre luftkvaliteten i dit hjem samt gøre rent i trygge rammer. Heldigvis er der kommet en række miljøvenlige rengøringsmidler på markedet, så man sikkert kan holde sit hjem rent uden bekymringer for sig selv eller for miljøet. Faktisk kan man også lave nogle rengøringsmidler selv fra bunden og derved kontrollere, hvad der kommer i produktet. Det kan være en rigtig god løsning for gør-det-selv-typen.