3 tips til rengøring af din ovn

3 tips til rengøring af din ovn

I mange danske hjem bliver ovnen brugt flere gange om ugen og nogle steder hver dag. Derfor er det selvfølgelig også nødvendigt at gøre den ren en gang imellem. Det kan dog virke som en uoverkommelig og irriterende opgave, men heldigvis er der hjælp at hente.

Invester i den rigtige ovn

Først og fremmest bør du investere i den rigtige ovn. Flere ovne i dag kan købes med selvrensende funktioner. Det kan være i form af pyrolyse, damprens eller katalytisk selvrens. Pyrolyse er den mest effektive selvrens, som også kræver mindst arbejde af dig. På et pyrolyseprogram opvarmes ovnen til 500 grader celsius, hvilket forvandler madrester og fedt til aske, som efterfølgende kan tørres af. Det er dog også denne type selvrens, der kræver mest energi, samtidig med at den kan give en fæl lugt, når den er i gang.

 

Katalytisk selvrens varmer kun ovnen op til 200 grader celsius, men kræver derfor også lidt mere knofedt fra din side af. Ved damprens varmes ovnen op til 50 grader celsius, som gør det lettere at vaske skidt af ovnen. Find et stort udvalg her.

To husmortips

Hvis din ovn ikke er selvrensende, er der heldigvis mange gode gamle rengøringstips, du kan bruge til at gøre din ovn ren med. En af de helt klassiske er brun sæbe. Smør din ovn ind i brun sæbe og sæt den på 50-100 grader celsius. Sluk når sæben bobler og vask den med vand, når den er kølet helt af. Hvis din ovn er meget beskidt, kan du dække sæben til med husholdningsfilm og lade det sidde natten over. Fjern det dagen efter og vask med vand.

En af de mest naturlige måder at gøre rent på er med natron. En tyk blanding af natron og vand smøres ind i ovnen og skal virke natten over. Dagen efter tørres det af med en våd klud eller svamp.

Bedre Hus og Have er skabt for at give dig inspiration samt guides til huset og haven. Jeg har mere end 300 online artikler bag mig og er udpræget hobbymand trods min akademiske uddannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*