Det behagelige hjem

Det behagelige hjem

Hjemmet er stedet hvor vi får ro fra hverdagens stress. Det er der vi bruger tid med at hygge med familie og venner. Det er hvor, vi slapper af og sørger for at der er kræfter til morgendagen. Hjemmet er ikke bare et rum med tag over, men et sted som helst skulle være behageligt at være. Man skal altid have lyst til at være hjemme. Derfor er det altså også vigtigt at man gør en stor indsats, ikke mindst når man skal udvælge sit hjem, men særdeles også når man skal indrette det. Det er vigtigt at man sørger for at hjemmet har en god balance mellem æstetik og at være praktisk. En flot indrettet hjem, som er komplet upraktisk er ikke behageligt at være i over længere tid. Derfor er det vigtigt, at man også gør dagligdagen nem for sig selv. Man behøver ikke at gå på kompromis med design, bare fordi man også skal huske det praktiske – i hvert fald ikke altid! Der findes masser af praktiske genstande og placeringer rundt i hjemme, som kan udføres pænt.

Vær grundig i boligjagten

Det hele starter med boligjagten. Det kan være en udfordring at opstille de rette kriterier, hvis det er første gang man er på jagt. Det er lidt nemmere, hvis man har gjort sig nogle erfaringer fra tidligere hjem. Her har man mulighed for tage de ting der virkede og de ting der ikke virkede, og altså opstille kriterier til det nye hjem. Sørg for at finde et hjem, hvor du går på kompromis med så lidt som muligt. Vi ved alle sammen godt, at man altid bliver nødt til at gå bare en smule på kompromis, med mindre man har penge nok.
Hvis ikke du har nogle erfaringer fra tidligere hjem, så kan det være en god idé at tage ud og kigge på så mange huse som overhovedet muligt. På den måde får du altså følt og set på en masse huse, og kan helt sikkert suge en masse information og inspiration til dig. Det plejer at give gode idéer, og vil med sikkerhed åbne op for tanker som du ikke var kommet på, hvis ikke du havde set de huse. Så tag ud og kig på huse med et åbent sind – du vil med sikkerhed få noget ud af det!

Gør det hyggeligt for alle

For at hjemmet skal være behageligt for alle, er det også vigtigt at man har alle i mente, når man indretter. Det skal være hyggeligt at være i hjemmet når der gæster, og når der ikke er gæster. Det betyder altså, at der skal være mulighed for at kunne trække sig, hvis ikke man vil være social for en stund. Samtidig skal det også være muligt at kunne være social med venner og familie, uden at man forstyrrer andre der ikke vil.

Det er derfor vigtigt at man indretter hjemmet således at afslapningszonen / soveværelser ligger i den anden ende af huset ift. køkken og stue.
Hvis man har børn, så er det også vigtigt at man gør det hyggeligt for dem. Er de helt små, vil de sikkert elske baby wallstickers, og de giver også en speciel stemning for forældrene. Hvis det er teenagerbørn, så er det nok vigtigt at spørge dem selv til råds. De har med sikkerhed sine egne meninger!