Disse internetteknologier er mest populære i Danmark

Disse internetteknologier er mest populære i Danmark

Danskerne elsker internet og er blandt toppen i verden, når det kommer til den gennemsnitlige internet-hastighed, både når det kommer til mobilt bredbånd og fastnet.

I Danmark er den gennemsnitlige hastighed på internettet i Danmark på 16,6 Mbit/s, hvilket er mere end nok til den almene dansker, som bruger omkring 2-4 Mbit pr. enhed. Du kan læse og blive endnu mere kloge på danskernes internetvaner, ved at læse videre i denne artikel, som især har fokus på forskel mellem ADSL og VDSL.

Danskerne kan bedst lide xDSL

Der er omkring 1,1 millioner danskere, som har xDSL, hvilket er bredbånd via telefonstik. Her kan ”X” betyder både A eller V, da der findes både ADSL og VDSL. Samlet set, er det det mest populære valg, efterfulgt af COAX, bredbånd via TV-stik, som findes i ca. 715.000 danske hjem.

Forskel mellem ADSL og VDSL

Det kan godt være at det er det mest populære valg samlet set i Danmark, men derfor er du måske stadigvæk i tvivl om forskellen på ADSL og VDSL. Der er størst sandsynlighed for at du kender til ADSL, som er en gammel bredbåndsteknologi, der stammer helt tilbage til 1989. Den banebrydende teknologi gjorde det muligt at være på internettet uden at skulle bruge telefonen på samme tid.

Både ADSL og VDSL bliver leveret via telefonstikket, men VDSL er op til seksten gange hurtigere end VDSL. Dette afhænger dog af afstanden til den nærmeste DSLAM boks, som de fleste kalder for centralen. Hvis dit hus er mere end 300 meter fra den nærmeste grå boks i villakvarteret, vil du have en lavere VDSL hastighed. Men alligevel er VSL den mest udbredte bredbåndteknologi i Danmark. Bliv klogere på VDSL her, hvis du har flere ubesvarede spørgsmål omkring den populære teknologi.

Der er flere med fast forbindelse

I Danmark er den faste forbindelse med udbredt. Der er over 2,4 millioner aktive fast-forbindelse abonnementer, mens de aktive mobile bredbånd abonnementer nåede omkring 1,3 millioner i statistikken fra 2016.

Derudover viser de danske bredbåndsstatistikker også at danskerne bruger flere og flere TB i datatrafik, hvilket måske har en sammenhæng med at prisen på det mobile bredbånd er faldet på ny. Du skal kunne regne med at kunne komme afsted med kun 49 kr. om måneden for 3 Mbit/s i downloadhastigheden på et abonnement med minimum 5 GB data om måneden.