Fordele ved at vælge biopejs

Fordele ved at vælge biopejs

Går du med tankerne om at investere i en biopejs? Biopejse er blevet uhyre populære, og det er ikke uden grund. De er nemlig et fantastisk alternativ til brændeovne, da de ikke behøver aftræk og montering af skorsten. Det er blot én af fordelene ved en biopejs, men der er faktisk også en række andre fordele, som vi vil gennemgå i det følgende indlæg.

Grønnere og mere miljørigtig afbrænding

Grunden til, at biopejse hverken behøver aftræk eller montering af skorsten, er, at de benytter bioethanol som brændsel. Bioethanol brænder rent, hvilket ganske enkelt betyder, at der ikke opstår røg eller sod fra biopejsen. Det eneste, ilden skaber, er kuldioxid, vanddamp og naturligvis varme. Bioethanol er derfor CO2-neutralt, da det CO2-udslip, forbrændingen giver, er CO2, som allerede fandtes i luften. Helt konkret vil CO2-koncentrationen i atmosfæren altså ikke stige med forbrænding af bioethanol – den leveres blot tilbage til atmosfæren. Med en biopejs undgår du udvikling og spredning af usunde partikler fra ilden, og sørger du for at benytte bioethanol af god kvalitet (minimum 95 % ethanol), er du sikret et rigtig godt resultat. Ud fra et miljømæssigt perspektiv er en biopejs at foretrække frem for en almindelig brændeovn.

Fleksibel og nem at integrere i indretningen

Ud over at en biopejs er et grønnere valg end en almindelig brændeovn, er den også et mere fleksibelt valg end en brændeovn. Eftersom den hverken behøver aftræk eller montering af skorsten, betyder det også, en biopejs nemt kan placeres overalt i boligen. Du finder både væghængte modeller, indbyggede biopejse, udendørs varianter samt de gængse, som står frit på gulvet. Vælger du sidstnævnte, får du fingrene i en yderst fleksibel variant, som kan flyttes rundt på gulvet alt efter behov. Put eventuelt et par filtdutter under den, så den er nemmere at glide hen over gulvet. Ud over at der findes et væld af varianter, findes der også et væld af designs og størrelser. Du kan ganske enkelt finde lige netop dén stilfulde biopejs, som matcher din bolig og dine behov.

Nem at tænde op og rengøre

Biopejse er utroligt nemme at tænde op i. Faktisk kræver optænding ikke mere, end at du antænder væsken, og så kører det derfra. Du kan med fordel investere i en lang lighter, som gør optændingen af bioethanolen endnu nemmere. Modsat en almindelig brændeovn, hvor du skal bakse med brændestykker samt optændingspinde eller -briketter, kræver en biopejs ikke mere end en lighter og bioethanol. Når den er færdig med at brænde, undgår du også det almindelige svineri, som ofte opstår i en brændeovn. Der er nemlig hverken træ, sod eller aske, som skal fjernes. Indimellem skal du blot sørge for at polere pejsen med et pudsemiddel og tørre bagpladen af med en fugtig klud for at fjerne sorte streger. Derudover skal du naturligvis sørge for, at kammeret til bioethanol er rent.

Derfor er biopejse populære

Du er nu blevet præsenteret for tre fordele ved at vælge en biopejs, og det er ikke helt overraskende, at biopejse er blevet så populære. Der er nemlig både miljømæssige, rengøringsmæssige samt indretningsmæssige fordele ved at vælge en biopejs i høj kvalitet.