Gode gulvtyper til boligen

Gode gulvtyper til boligen

Vi vil alle gerne have de bedste forhold inde i vores boliger. Men hvordan finder vi let det bedste gulv dertil, når der findes så mange? Det har vi hos bedrehusoghave.dk sat os for at se nærmere på. Her følger en overordnet introduktion til forskellige gulvtyper.

Parket

Et parketgulv er et flot gulv, som findes i mange forskellige træsorter som f.eks. ask, eg, bøg og mange flere. Gulvet er relativt let at montere og trækker sig ikke sammen efter det er lagt, da det har en lav fugtighed.

Gulvet findes ofte i mange forskellige udformninger, hvormed det bliver let at finde en stil, der passer til rummet i boligen. Bemærk desuden, at et parketgulv tit kan erhverves med særlige egenskaber som trinlydsdæmpning, stødabsorbering m.m.

Prisen hører ikke til de billigste, men gulvet er til gengæld kendt for at holde i mange år.

Laminatgulv

Et laminatgulv er en meget populær løsning i Danmark, hvor gulvtypen har et godt ry. Der er tale om et gulv, som består af en træbaseret plade, som er påført et klag laminat. Overfladen og behandlingen er med til at sikre et virkelig slidstærkt laminatgulv, der tilmed kan fås i næsten alverdens tænkelige og utænkelige design! Det skyldes, at man kan printe mønstre, farver og meget mere på gulvets overflade. På trods af de mange muligheder, er træ-look stadig blandt de mest populære.

Bemærk desuden at rengøringsvenligheden er helt i top på denne gulvtype, og at det er let at lægge, da det kan lægges direkte oven på det gamle gulv.

Løsningen er relativ billig, og der er generel enighed om stor value for money.

Plankegulve

Et plankegulv er et trægulv, der – som navnet siger – består af planker. Gulvet er meget slidstærkt, og vil derfor give boligen en langtidsholdbar løsning. Da gulvet både er æstetisk flot og netop er virkelig holdbart, hører det desværre også til i den dyrere ende af prisskalaen. Særligt de mørkere gulve har en tendens til højere priser.

Plejer du dit parketgulv ordentligt, kan det ofte holde i 60-100 år. Det skyldes blandt andet, at du kan gøre et ældre plankegulv flot igen, hvis du bare sliber det og giver det en gulvbehandling.

Gulvet er utrolig populært i Danmark, og du vil derfor kunne finde et stort udvalg hos mange forskellige forhandlere.