Gode råd til at vælge nye gulve

Gode råd til at vælge nye gulve

Der er ikke noget som nye gulve, som kan få dit hjem til at se helt nyt ud. Hvis du er på udkig efter kun at ændre en ting til dit hjem, så bør du starte med dine gulve, for det vil gøre en kæmpe forskel. Der er en række pæne gulvtyper, som du kan vælge. Mange vælger billige epoxy gulve.

Når du skal vælge nye gulve, skal du overveje følgende:

  • Hvordan ser resten af dit hjem ud?
  • Vil du have en løsning, som er let at gøre rent?
  • Hvilke farver kan du lide?
  • Vil du have et minimalistisk hjem?

Vores favoritter

Når det kommer til gulv, er det værd at overveje, hvad du gerne vil have, at dit hjem skal udtrykke. Hvis du er på udkig efter et meget minimalistisk look, vil vi gå med epoxy gulve. De er også lette at gøre rene. Tidligere blev de mest brugt til industribygninger, men med mange nye metoder på markeder, kan du i dag benytte dem i en helt almindelig bolig. Især til en lejlighed vil det være et flot valg.

Andre kan bedre lide trægulv, fordi de er på udkig efter noget mere lyst og med mere sjæl. Især trægulv i lyse farver er her at foretrække, men det er klart, at du også kan få mørkt trægulv og epoxy gulv. Men det kræver en meget bestemt stil, hvis det skal passe til dig hjem.

Gulvtæppe vil vi ikke anbefale, da det er for svært at gøre rent og det har ikke været moderne siden 80’erne og start 90erne. I dag er der bedre alternativet end gulvtæpper, så der er ingen grund til at vælge det.

Tidligere kunne mange godt lide gulvtæppe, fordi det gav en ekstra varmen. Men da boliger er blevet bedre isoleret og ofte har varme i gulvet, kan det ikke anbefales.