Guide til at bruge garn i indretningen

Guide til at bruge garn i indretningen

Når man tænker på en garnrulle, og dét, der kan komme ud af den, tænker de fleste nok på en lun striktrøje eller et par varme uldsokker. Men garn kan bruges til så meget mere end kun at lave beklædningsgenstande. Du kan nemlig bruge det i din indretning af boligen gennem mange forskellige typer gør-det-selv-projekter eller hækle- eller strikkeopskrifter. Det kræver blot, at man er lidt ferm på fingrene, å kan du nemt pifte din indretning op. Inspiration til gør-det-selv-projekter med garn kan findes på nettet eller i hobbybøger, og det samme gælder for mere udførlige guides til et bestemt projekt.

Eksempler på gør-det-selv-projekter med garn

Et gør-det-selv-projekt du kan lave med garn, kan eksempelvis være en hæklet gulvmåtte. Den kræver lidt mere plads at udføre, men kan være rigtig fin at placere på badeværelset til våde fødder, i stuen eller på børneværelset til en blød plads til leg og fordybelse.

Du kan også lave alverdens jule- eller påskepynt ved at klippe figurer ud af pap, og sno garn om dem på kryds og tværs i bestemte eller tilfældige farver og binde en lille knude i bunden. Så er det bare på med en hank i garn og op på juletræet eller påskeriset.

Du kan også strikke fine matchende karklude og viskestykker til køkkenet i mønstre og farver lige efter din smag. Det kan give køkkenet et personligt og pænt præg, så din stil skinner igennem, når der måske ikke er mulighed for den store renovering lige foreløbigt.

Kategorier af garn

Der findes mange forskellige typer garn, der hver især egner sig til forskellige formål. Skal du eksempelvis strikke et håndklæde er bomulds- eller bambusgarn bedre end eksempelvis kamelgarn, der har vandafvisende egenskaber. Ender dit projekt ud i noget, der har kontakt med huden kan garntyper som mælkegarn godt, da det er allergivenligt.