Husholdning: Gode råd til at undgå lugt fra afløb

Husholdning: Gode råd til at undgå lugt fra afløb

Har du også prøvet, at dit afløb lugter rigtig grimt? Ildelugtende afløb kan være meget ubehagelige, og lugten kan sprede sig til andre rum end der, hvor lugten stammer fra. Det kan være svært at komme af med lugte fra afløb, hvis de først er kommet. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du helt undgår at afløbene kommer til at lugte.

 

Rengør dine afløb inden de begynder at lugte

Der kommer dagligt rigtig meget skidt og snavs ned i afløb. Alt dette skulle gerne skylles ud i kloakkerne, og derefter ende på rensningsanlæg, men det kan ske, at skidt bliver siddende i afløbet eller vandlåsen. Hvis en vandlås af en eller anden grund pludselig står uden vand i længere tid, er den er rigtig godt sted for bakterier og skadedyr at formere sig, og hermed kan komme ubehagelige lugte. Det er derfor en god idé at rengøre alle afløb i huset ofte. Det kræver mere end almindeligt rengøringsmiddel at fjerne bakterier og snavs fra afløb, så rådfør dig med internettet, inden du går på jagt efter rengøringsmiddel til afløb.

 

 Tjek og rens din afløbsrist

Et af de steder, hvor der sætter sig mest snavs, og der derved kommer flest bakterier, er ved risten til afløbet. Vandet i vandlåsen når sjældent helt op til risten, og især i en bruseniche vil der samle sig meget hår og skidt, der ikke bliver skyllet med ned i kloakken. Det er derfor rigtig godt at rengøre risten mindst en gang om ugen. En anden løsning kan være at investere i en ny type lukke til afløbet, som forhindrer lugte, farlige gasser og skadedyr i at komme op. Denne type lukke til afløbet sikrer, at vandet kan løbe ned, men at intet kan komme op, og er derfor rigtig praktisk til at holde ubehagelige lugte fra afløbet væk. Se mere på http://ho-pe.eu/greendrain/.