Hvorfor vælge vinylgulv?

Hvorfor vælge vinylgulv?

Der findes et utal af muligheder, når man skal anskaffe sig et nyt gulv, og valget afhænger af rigtig mange faktorer. Hvor skal gulvet ligge? Skal det være slidstærkt? Og hvor mange penge er der budgetteret med til det nye gulv? Det er nogle af de spørgsmål, man skal stille sig selv, inden man finder sit nye gulv. Mange vælger de massive trægulve i forskellige sorter, hvilket er et både æstetisk, eksklusivt men også forholdsvis dyrt valg. Rækker det økonomiske råderum ikke til et ægte trægulv, og gider du ikke den store vedligeholdelse? Så findes der et yderst fornuftigt alternativ. Vinylgulve er et fornuftigt og praktisk valgt, der både er flot at se på, men som i særdeleshed udmærker sig i vedligeholdelse, slidstyrke og pris. Du kan blandt andet finde et billigt vinylgulv her.

vinyl

Hvor bruger man vinylgulve?

Vinylgulve kan anvendes i hele huset, men qua dets specielle evner og modstandsdygtighed er der rum i huset, som egner sig særligt godt. Det drejer sig blandt andet om entréen, hvor der ofte bliver slæbt snavset fodtøj med ind. Her bidrager vinylgulvet til en nem rengøring og vedligeholdelse, så huset første rum altid ser præsentabelt ud. Vinylgulve er også et særdeles populært valg på badeværelset, fordi det er vandafvisende. Vælger man vinylgulv i vådrum, skal man have professionelle til at montere det, da der her skal følges helt særlige retningslinjer.
Vinylgulve er som bekendt slidstærkt, og samtidig fås det i et hav af farver af mønstre. Den kombination er også perfekt til børneværelset, hvor der ofte er et meget højt aktivitetsniveau. Slutteligt skal det siges, at vinylgulv faktisk kan benyttes overalt i huset. Det skyldes især det store udvalg, der gør, at man kan finde en variant til et hvilket som helst rum. Vinylgulve findes nemlig som efterligning af trægulve, fliser eller som helt ensfarvet.

Fordele ved vinylgulv

Der er rigtig mange fordele at hente, hvis man vælger et vinylgulv. Selvfølgelig skal man acceptere, at der ikke er tale om et naturmateriale som eksempelvis træ, men dermed er der så også penge at spare. Vinylgulve hører nemlig til i den lave ende af prisskalaen, så er budgettet ikke det største, kan et vinylgulv være et fremragende valg. Vinylgulve udmærker sig også ved den store slidstyrke og modstandsdygtighed. Denne gulvtype tåler eksempelvis store mængder af vand, hvilket adskiller sig fra trægulve. Slidstyrken og modstandsdygtigheden gør, at man ikke skal være nervøs for at beskadige gulvet. Det kan klare ganske store belastninger, og bliver der alligevel tabt det ene eller det andet på et vinylgulv, er det heldigvis utrolig nemt at rengøre. Der kræver blot en støvsugning efterfulgt af en simpel gulvvask med. Husk at køre gulvet over med rent vand til sidst for at fjerne sæberesterne.

Kan man selv lægge vinylgulv?

En anden stor fordel ved vinylgulve er, at de er forholdsvis nemme at lægge selv. Som nævnt kræver det særlige kompetencer, såfremt gulvet skal ligge i badeværelset, men i andre rum kan man godt selv finde arbejdstøjet frem. Det kræver nemlig ikke de helt vilde færdigheder eller det helt avancerede værktøj at lægge et vinylgulv korrekt. En tommestok, dobbeltklæbende tape, en metallineal og en god portion tålmodighed så kommer du langt. Eftersom vinylgulve kan blive lidt af et gør det selv-projekt er der altså både penge at spare på selve gulvet og på monteringen.