Indretning af børneværelset: Hvad skal der være inde på et børneværelse?

Indretning af børneværelset: Hvad skal der være inde på et børneværelse?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

At indrette et børneværelse kan være svært, da mange forældre kan komme til at glemme, at det er et børneværelse, hvor der skal være plads til leg og udvikling. Sørg derfor for at have dit barn in mente, når du indretter børneværelse.

Du kan også spørge barnet, om han eller hun har nogle idéer til, hvordan værelset kan være. Børn har oftest en meget bedre fantasi, og I kan derfor komme med en indretning, hvor der både er plads til leg – men også et værelse, der ser pænt og ordentligt ud.

Belysning: Hyggelys og arbejdslys

Der findes meget belysning, og på et børneværelse skal der også være plads til forskellige belysninger. Det betyder, at det er en god idé at finde nogle børnelamper, der kan give en hyggebelysning, og normale loftslamper, der kan give en bedre belysning, hvis barnet eksempelvis gerne vil sidde og tegne.

Hvis I kun har plads til én lampe inde på værelset, så kan det være en god idé at anskaffe en lysdæmper. På den måde kan I styre lyset, så I både kan have hyggebelysning og arbejdslys. I kan typisk finde en lysdæmper til at sætte direkte på kontakten.

Solafskærmning: Hvad er bedst?

Hvis jeres bolig ligger i direkte sollys hele dagen, så kan det være en god idé at installere en fast solafskærmning rundt omkring hele boligen. Med en fast solafskærmning sikrer I jer, at det ikke bliver for varmt i jeres hjem.

Har dette ikke er et problem hos jer, kan I vælge traditionelle gardiner, så lyset kan holdes ude, når barnet skal til at sove.

Sengevalg til dit barn: En høj eller lav seng…

Når I skal til at beslutte, hvilken seng børneværelset skal indrettes med, kan det være en god idé at rådføre jer med jeres barn. Mange børn synes, at det er rigtig sjovt at have en høj seng, da det giver mulighed for at lave en hule under sengen. Derudover synes mange forældre også om det, da en høj seng giver meget mere gulvplads.

Nogle børn bryder sig ikke om at sove i høj seng, hvorfor det kan være en god idé at spørge jeres barn. Selvom barnet ikke er særlig gammel, så ved I sikkert, at han eller hun allerede har en del meninger – og måske også en mening om sengen.

Lad børnene være børn

Børn bliver stimuleret af farver, hvorfor vi anbefaler, at I ikke holder igen i med farverne. Det kan hurtigt komme til at se lidt rodet ud, når der er mange forskellige farver samlet inde i et rum, men når man opvejer det med, hvad barnet får ud af at lege med alverdens farver, så mener vi, at legen trumfer indretningen.

Hvis du gerne vil have, at barnets værelse ser ordentligt ud, så kan eventuelt forsøge at købe legetøj inden for samme nuanceskala eller prøve at samle legetøjet i kasser eller kurve. Dette kan også give et bedre overblik for dit barn.