Indretningstips: Vi er vilde med grøn!

Indretningstips: Vi er vilde med grøn!

Har din yndlingsfarve altid været grøn? Eller har du opdaget den grønne indretningstrend i boligblade, butikker eller på internettet? Med god grund er det blevet rigtig populært at indrette mere med de grønne toner. Læs med her om, hvordan du kan skabe en flot grøn bolig!

Den grønne trend

Det er ikke nyt, at de forskellige farver kommer og går i trends år efter år, men nogle farver har en dybere effekt på os end andre – og det vil aldrig gå af mode! Grøn har en helt særlig indvirkning på os, og det giver derfor rigtig god mening, at den er blevet så populær at indrette med. Men først er det værd at kigge på, hvilke toner af grøn, der er trendy at indrette med. Vi snakker nemlig ikke skriggrøn eller limegrøn. Led efter dybe og mørke farver såsom flaskegrøn, blågrøn og mosgrøn, samt også de neutrale og lysere grønne som olivengrøn, salviegrøn og lavgrøn. Disse toner af grøn kan nemlig genskabe følelsen af natur og oase i dit hjem, og mange slapper af, når de er omgivet af disse toner. Hvis du er naturmenneske, er det muligt, at du ville trives godt i en bolig indrettet med disse toner!

Der er mange måder at gribe det an på. Man behøver ikke binde sig fast til et udelukkende grønt værelse, du kan sagtens nøjes med at inkorporere nogle grønne elementer i en ellers neutral farvepalette. Det kan du fx gøre med en mørkegrøn veloursofa, flaskegrønne vaser, en svend aage holm sørensen pendel eller en salviegrøntmalet kontrastvæg.

Gode inspirationskilder

Hvis du står midt i at indrette helt fra bunden i en tom lejlighed eller et nybygget hus, så kan du med fordel søge inspiration på nettet. Farven grøn egner sig nemlig godt til mange stilarter, så undersøg gerne boheme, lux, minimalisme, skandinavisk og mid-century modern.