Kom dine trægulve til undsætning

Kom dine trægulve til undsætning

Hjemmets gulve har overraskende stor betydning både for det visuelle helhedsindtryk samt det funktionelle aspekt i forbindelse med bevægeoplevelsen i hjemmet. Trægulve tilbyder et smukt og varmt udtryk, hvorfor de fleste danske boligejere også ynder at investere i trægulve til hjemmet. Gulvene påkræver imidlertid også noget vedligeholdelsesarbejde, og sommetider trænger gulvet til en overfladebehandling eller en gulvafhøvling- eller afslibning, hvis det er tydeligt ridset eller hakket. Hvis du læser med her, kan du forhåbentlig blive klogere på dit trægulv, og hvordan du kommer dem til undsætning, når det kræves.

Overvej professionel gulvservice

Det skal ikke herske nogen tvivl om, at du giver dit gulv den bedste behandling, hvis du allierer dig med et gulvservicefirma, som kan sikre dig det bedste slutprodukt. Firmaet kan sørge for en jævn og flot afslibning, hvilket kan være en udfordring selv at håndtere – navnlig i forbindelse med hjørner og kanter. Fagfolkene kan samtidig også guide dig ift. forskellige vedligeholdelsesspørgsmål og diverse overfladebehandlinger. Gulvslibningen kan måske klares på egen hånd, hvilket du vil finde rådgivning om i det næste afsnit, men afhøvlingen af ujævne gulve bør du grundlæggende overlade til fagfolk. Bor du i Københavnsområdet og har brug for hjælp, kan du overveje at kontakte Netto gulvservice, som udfører alle former for gulvservice.

Kan jeg gøre det selv?

Hvis du har en smule håndværksmæssig erfaring, kan du sandsynligvis forestå arbejdet selv, såfremt du har godt styr på de forskellige aspekter. Du kan leje slibeværktøj i de fleste byggemarkeder i form af bånd- eller valseslibemaskiner, slibebånd og slibeolie. Inden du påbegynder slibningen, skal du sørge for at dykke søm, spartle huller og fjerne lister og evt. udskifte beskadiget træ. Husk også en forudgående rengøring. Når du sliber, så husk at starte med en grovere slibning for derefter at køre en finere slibning. Sandsynligvis kræver gulvet også en mellemslibning, hvilket du også skal være opmærksom på.