Den perfekte dobbeltseng til dig og din partner

Den perfekte dobbeltseng til dig og din partner

Når man skal købe ny seng, er det faktisk ikke altid så ligetil, som man måske skulle tro. En dobbeltseng er nemlig ikke bare en dobbeltseng. Der kan være mange faktorer der spiller ind for valget af den perfekte seng. Bredden, længden, madrastype, hårdhed osv.

Størrelsen

Den optimale senge størrelse for et par der sover sammen er 180×200. Standard længden på de fleste senge er 200 cm, men hvis du/I er lidt højere end gennemsnittet, kan det være, at I skal kigge efter en seng der er 210 cm eller 220 cm lang. Man siger nemlig, at den optimale sengelængde er 20 cm længere end hvad man selv måler.

Med hensyn til bredden, er det anbefalede, at man har minimum 90 cm per mand. Derfor skal den gerne være 180 cm, når i er to i en dobbeltseng. Fylder man ikke så meget, eller har man måske lidt pladsmangel i hjemmet, eller er behovet der bare ikke for så stor en seng, kan man også vælge en seng der måler 160 cm. Her er stadig plads til at brede sig lidt ud, uden man ligger alt for trang.

Madrastype

En god madras er den vigtigste faktor for en god nattesøvn. Hvilken type madras der passer bedst, afhænger af den enkelte. De mest hyppige madrastyper er boxmadras, skummadras og springmadras.

Når man er to der sover sammen, kan man godt have to forskellige behov for komfort. Den madras der er perfekt til dig, er nødvendigvis ikke perfekt til din partner. Derfor kan man sagtens vælge to forskellige madrastyper når man køber dobbeltseng.

Hårdhed

Hårdheden spiller også en stor rolle når du skal vælge seng. Hyppigst går man ud fra ens vægt når man skal vælge hårdheden. En tommelfingerregel siger at, jo mere man vejer, jo hårdere skal madrassen være. Man skal nemlig gerne ligge på madrassen, så ens rygsøjle ligger i en naturlig og lige position.