Sådan gør du huset klar til din kommende baby

Sådan gør du huset klar til din kommende baby

Venter I barn, så er der mange ting man skal huske at gøre klar inden den lille flytter ind i hverdagen. Det er en rigtig god idé at være klar med det hele til du kommer hjem fra hospitalet med den nyfødte. Tiden til de praktiske ting bliver minimal når man skal til at tage sig af et barn. Her får du nogle råd til hvordan du kan gøre huset og hverdagen klar til den kommende baby.

Fjern farlige genstande

Med farlige genstande mener vi alt der kan proppes i munden, vælte, man kan skære sig på, man kan få stød af, man kan slå sig på, og man kan falde ned af. Fjern ting i kravlehøjde, som kan vælte, især dem der er kan være skadelige eller har værdi. Børn er meget nysgerrige og de vil tage fat i alt der kan tages fat i. Så sørg for at småting, især i glas, der ligger i kravlehøjde også fjernes og ledninger til fjernsynet gemmes væk så godt som muligt. Dæk også stikkontakter til som barnet vil kunne få fat i.

Sørg for at døre og lave vinduer ikke kan smække, så barnet ikke får fingrene i klemme. Sæt hegn for trappen og sæt genstande med knapper op over kravlehøjde, da børn er vilde med at trykke på knapper.

Gør plads

Sørg for at der er masser af guldplads til babylegetøj, tæpper, kravlegård, og så videre. Gør plads i skabene til de ekstra babyting, som sutteflaske, babyskeer, babytallerkner, babyglas, kagesmækker, og lignende. Den nye baby skal naturligvis også have meget tøj, så gør plads i klædeskabet til babytøj, eller køb en ny kommode, som du kan have alt babytøjet i. Det er også en god idé at have rigeligt med babytøj, så du ikke er afhængig af at bruge tid på at vaske så ofte. Klik her for børnetøj, og find en masse gode ting til den kommende baby. Gør desuden plads i køleskabet til babymad og til modermælk.

Gør også klar til besøgende, da man typisk får mange gæster der kommer for at se den lille nye. Det kan også være forældrene eller søster kommer og overnatter for at være lidt mere sammen med den nye baby, så gør klar med ekstra tandbørster, sengetøj og madrasser, hvis ikke I har gæstesenge.

Effektivisér tøjvasken

Mængden af vasketøj stiger naturligvis efter at babyen ankommer. Sørg for at købe en større vaskekurv til alt tøjet. Brug vaskemiddel der er fri for farvestoffer og parfume, og klip alle de små sedler og mærker af i det nye babytøj, så det ikke irriterer barnet.

Det er en god idé at anskaffe dig en god tørretumbler, da du ikke får tid til at vente på det hele tørrer. Læs mere her om aeg tørretumbler, som vil gavne din hverdag meget med den nye baby.

Forbered dig også på pletterne på tøjet. Køb din yndlings pletfjerner, og sørg for at komme den på pletten så hurtigt som muligt når uheldet er ude. Hvis ikke du har tid til at fjerne pletten med det samme, kan du putte pletfjerner på pletten når du har tid og lad det syge ind i koldt vand, indtil du skal vaske den i vaskemaskinen.